Κρήτη

Χανιά

Δίνουν το όνομα του Μανώλη Σκουλάκη σε Κέντρο Υγείας

μανώλης σκουλάκης

Την απόφαση για ονοματοδοσία του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στη μνήμη του Μανώλη Σκουλάκη, πήρε ομόφωνα το απόγευμα της Πέμπτης το δημοτικό συμβούλιο Χανίων κατά την τελευταία του συνεδρίαση στη λήξη της θητείας του.

Μετα από εισήγηση του Δημάρχου αποφασιστηκε η ονοματοδοσία του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, που φιλοξενεί τις δύο ΤΟΜΥ Χανίων, έργο που είχε ταυτιστεί στο πρόσωπο του Μανώλη Σκουλάκη ως Δημάρχου Χανίων.

Τα αποκαλυπτήρια πλακέτας αφιερωμένης στη μνήμη του εκλιπόντος τέως Υπουργού, Βουλευτή, Δημάρχου και Δημοτικού Συμβούλου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, θα πραγματοποιηθούν αύριο, Παρασκευή 23/8/2019, στις 12.00, στον αύλειο χώρο του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου – Τοπικές  Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), σύμφωνα και με την ανακοίνωση του Δήμου Χανίων.

Το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα ενέκρινε τη συγκεκριμένη πρόταση, με την Νάνσυ Αγγελάκη να αναφέρει ότι η συγκεκριμένη πρόταση δεν ανταποκρίνεται απολύτως μεν στο έργο και την προσωπικότητα του, είναι όμως ενδεικτική της δράσης του. Παράλληλα, πρότεινε εκ νέου να δοθεί το όνομα του εκλιπόντα και στο πάρκο των Αγίων Αποστόλων, που όπως είπε είναι γνωστό πόσο πάλεψε για να περιέλθουν στον Δήμο Χανίων.

Οι υπόλοιπες παρατάξεις ωστόσο θεώρησαν ότι είναι πολύ νωρίς για να γίνει μια τέτοια κίνηση και μετέβαλλαν τη συζήτηση του σε μελλοντικό συμβούλιο.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ξανά στο δρόμο οι εκπαιδευτικοί ενάντια σε πολυνομοσχέδιο και κάμερες

Από την αποψινή συγκέντρωση και πορεία των εκπαιδευτικών.

Στους δρόμους βγήκαν και πάλι εκπαιδευτικοί για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, ενώ από τα αιτήματά τους ξεχωρίζει και η αντίθεση στη χρήση κάμερας στις σχολικές αίθουσες

Η κινητοποίηση οργανώθηκε από τους συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "Δομίνικος Θεοτοκόπουλος" και Φαιστός, καθώς και από την ΕΛΜΕ Ηρακλείου.