Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

7.000 'Αγιοι Βασίληδες τρέχουν στα Χανιά, για καλό σκοπό

Image
santa χανιά
 clock 09:34 | 10/12/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Με στόχο να συγκεντρώσει 7.000 συμμετοχές και 100.000 ευρώ που θα διατεθούν σε 4 συλλόγους για παιδιά με προβλήματα υγείας διοργανώνεται για 5η φορά φέτος η φιλανθρωπική δράση του Santa Run στα Χανιά. Η εκδήλωση εξελίσσεται σε θεσμό για την πόλη των Χανίων με τα μεγέθη της συμμετοχής και της προσφοράς να είναι πλέον εντυπωσιακά.
 

«Η επιτυχία του Santa Run οφείλεται κυρίως στην όρεξη και το μεράκι των εθελοντών που εδώ και πέντε χρόνια εμπλέκονται σε μια επίπονη αλλά και διασκεδαστική διοργάνωση» λέει στο ekriti.gr o Παναγιώτης Ορφανίδης, μέλος της οργανωτικής ομάδας. Ο ίδιος σημειώνει πως το Santa Run αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή από την τοπική κοινωνία και πολύ γρήγορα ξεπέρασε τα όρια της πόλης των Χανίων. «Πλέον δεχόμαστε συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, από ανθρώπους που συνδυάζουν μια χριστουγεννιάτικη επίσκεψη στα Χανιά με την προσφορά, την αλληλεγγύη αλλά και τη διασκέδαση» αναφέρει.
 

santa χανιά

santa χανιά, by renas

Όλα τα χρήματα από τις συμμετοχές διατίθενται για την ενίσχυση των συλλόγων ΕΛΕΠΑΠ, Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ, ΚΗΦΑΠ «Η Μεγαλόχαρη» και Ορίζοντας, που ασχολούνται με παιδιά τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Από τις τέσσερις προηγούμενες διοργανώσεις έχουν δοθεί στους συλλόγους συνολικά  151.304€. Για τα φετινά Χριστούγεννα ο στόχος έχει ανέβει πολύ ψηλά με τους διοργανωτές να υπολογίζουν πως τα έσοδα θα αγγίξουν τις 100.000 ευρώ.
 
Το ραντεβού για φέτος δίνεται την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων δίπλα στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.  Κάθε συμμετέχων καταβάλει το ποσό των 15 ευρώ και παραλαμβάνει μία τσάντα με στολή Άγιου Βασίλη αλλά και κουπόνι για την είσοδο με ποτό στο μεγάλο πάρτι που διοργανώνεται μετά το τέλος της διαδρομής. Όλη η πόλη είναι παρούσα, από τα καταστήματα της διαδρομής που προσφέρουν κεράσματα στους συμμετέχοντες, μέχρι τους χανιώτες dj που γεμίζουν με μουσική τους δρόμους της πόλης.
 

santa χανιά

santa χανιά, by renas

 «Στην ουσία δεν πρόκειται για αγώνα αλλά για μία μεγάλη βόλτα στους δρόμους της πόλης, από χιλιάδες άγιους Βασίληδες που μεταφέρουν το μήνυμα της χαράς και της ελπίδας" λέει ο Π. Ορφανίδης.

santa χανιά

santa χανιά, by renas

(To μέλος της Οργανωτικής Ομάδας, Παναγιώτης Ορφανίδης)

Η καταληκτική ημερομηνία για δηλώσεις συμμετοχής είναι η Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, ενώ για τους εκτός Χανίων συμμετέχοντες υπάρχει και η δυνατότητα ηλεκτρονικής κράτησης της στολής, μέσω του site της διοργάνωσης, στο  www.santarunchania.com
 
Μάριος Διονέλλης
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis