Κρήτη

Χανιά

Πολιτισμός

Κρήτη: Έκθεση με ελαφρές κατασκευές από τους φοιτητές αρχιτεκτονικής

ελαφρά έργα 1

Το εργαστήριο Ελαφρών Κατασκευών της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών  Πολυτεχνείου Κρήτης, με υπεύθυνο τον επίκουρο καθηγητή αρχιτέκτονα, Ιάκωβο Α. Ρήγο, και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ Κ.Α.Μ.  σας προσκαλούν στην έκθεση:

Ελαφρές Κατασκευές
Καινοτόμες εργασίες φοιτητών Αρχιτεκτονικής

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν ποικίλες κατηγορίες εκθεμάτων: ελεύθερες συνθέσεις, καλύβες - πρωτόγονες ελαφρές κατασκευές, πλοία και κελύφη, φέροντες οργανισμοί, εξαρτήματα συνδεσμολογίας - κόμβοι και πειραματικές κατασκευές προηγμένων συστημάτων σε πραγματικό μέγεθος 1:1 όπως εφελκυόμενες μεμβράνες, γεωδαιτικοί θόλοι, συστήματα tensegrity.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν  στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017 και ώρα 19:00.

Η έκθεση αποτελεί μία προσπάθεια παροχής κινήτρων, εμπειριών και ηθικής αμοιβής προς τους φοιτητές, δίνοντάς τους την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα έργα τους στο ευρύ κοινό. Η εκδήλωση επίσης αποσκοπεί στο άνοιγμα του Πανεπιστημίου προς την κοινωνία, στην συνειδητοποίηση της πολυπλοκότητας της αρχιτεκτονικής σκέψης και του αρχιτεκτονικού έργου αλλά και στη διαπίστωση ότι η Αρχιτεκτονική υπεισέρχεται και διαχέεται σε όλους τους τομείς της ζωής.

ελαφρά έργα 3

ελαφρά έργα 3, by mpeka

Παράλληλη εκδήλωση -  Workshop - Εκθέματα και κατασκευές σε κλίμακα 1:1. Από το Σάββατο 3 έως και την Τετάρτη 7 Ιουνίου θα διεξαχθεί workshop στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης του ΚΑΜ : Θα κατασκευαστούν Γεωδαιτικός θόλος και στέγαστρο από εφελκυόμενη μεμβράνη. Η μελέτη και κατασκευή τους έγινε εξ ολοκλήρου στο εργαστήριό μας, με χρήση ψηφιακής τεχνολογίας.
Διάρκεια έκθεσης: 3 - 14 Ιουνίου 2017.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά  09:00 – 14:30 και 19:00 – 23:30.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Αυξήθηκαν οι χρήστες ψυχοφαρμάκων, σύμφωνα με έρευνα

ψυχοφαρμακα

Προβληματισμό προκαλούν τα ευρήματα έρευνας που διενεργήθηκε μέσα από τη συνεργασία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και του ΚΕΘΕΑ στο Ηράκλειο και αποτυπώνει τις διαστάσεις του προβλήματος στις οικογένειες μετά το πολύμηνο λοκντάουν και τις αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς πολλών συμπολιτών μας.

Όπως δήλωσε στο “Ράδιο Κρήτη” και την Ελένη Μπουρμά, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, κ, Στέλιος Βοργιάς, καταγράφηκε αύξηση και μάλιστα, σε ποσοστό 15%, των πολιτών που στηρίζονται στη χορήγηση ψυχοφαρμάκων, και μάλιστα όχι ήπιων, στην περιοχή του Ηρακλείου!

Πρόκειται για πολύ ανησυχητικά στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Βοργιάς, ενώ σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνει ανάλυση και ίσως χρειαστεί νέα έρευνα εκ μέρους του Πανεπιστημίου Κρήτης, με τους εκπροσώπους του οποίου, όπως είπε, το ΕΚΗ θα έρθει σε επαφή το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο ίδιος εξήγησε ότι αφενός η πολυετής οικονομική κρίση, στη συνέχεια η πανδημία με τις αναστολές εργασίας, τον εγκλεισμό και τώρα η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, οδήγησαν τους πολίτες σε ένα πρωτοφανές αδιέξοδο!

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Βγήκαν οι σιδηρολοστοί... για μία θέση πάρκινγκ!

Κρήτη: Νέα "καραβιά" προσφύγων - Πού θα φιλοξενηθούν

ESPA BANNER