Κρήτη

Χανιά

Πολιτισμός

Έκθεση έργων του αείμνηστου ζωγράφου και χαράκτη Νικολάου Δαμιανάκη

λιμάνι χανίων

Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και ο Φιλολογικός Σύλλογος «Χρυσόστομος» διοργανώνουν μεγάλη τιμητική έκθεση έργων του αείμνηστου ζωγράφου και χαράκτη Νικολάου Δαμιανάκη.
 

έργα δαμιανάκη

έργα δαμιανάκη, by mpeka

Ο Χανιώτης Καλλιτέχνης αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και στη συνέχεια πήγε στο Παρίσι, όπου και παρέμεινε για μισό σχεδόν αιώνα, διαπρέποντας στους καλλιτεχνικούς κύκλους της γαλλικής πρωτεύουσας και τιμώντας με το σημαντικό έργο του τη γενέθλια πόλη του, των Χανίων, αλλά και όλη τη χώρα μας.
 

έργα δαμιανάκη

έργα δαμιανάκη, by mpeka

Η έκθεση θα διαρκέσει για (2) μήνες και τα εγκαίνιά της θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2018, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκθέσεων του Φιλολογικού Συλλόγου.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Θέμα ημερών οι κυρώσεις για το περιστατικό με το αντισηπτικό στο σχολείο

ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στους κόλπους καθηγητών, μαθητών και γονέων το περιστατικό που σημειώθηκε προ ημερών σε Γυμνάσιο του Ηρακλείου, όπου δύο μαθητές, όπως αποκάλυψε το “Ράδιο Κρήτη”, έβαλαν αντισηπτικό, αντί για νερό, μέσα σε μπουκαλάκια συμμαθητών τους!

Οι ανυποψίαστοι μαθητές άνοιξαν τα μπουκαλάκια και ήπιαν το αντισηπτικό! Μάλιστα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης…

Ευτυχώς, για όλους, και τα δύο παιδιά πήραν εξιτήριο και είναι καλά στην υγεία τους. Ωστόσο, το ασυνήθιστο αυτό περιστατικό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις καθώς τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί πολύ χειρότερα για τους δύο ανήλικους, από μία, ως φαίνεται, κακόγουστη φάρσα!

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου, Γιάννης Kαραγιαννίδης ενημερώθηκε για το περιστατικό προαναγγέλλοντας αυστηρές κυρώσεις...

Η εβδομάδα που ξεκίνησε είναι κρίσιμη καθώς αναμένονται τα νεώτερα...

Συγκεκριμένα, ο σύλλογος καθηγητών σε συνεδρίαση του θα αποφασίσει για τις ποινές που θα επιβάλει στους δύο μαθητές αλλά και σε δύο ακόμη ανήλικους, που φέρονται να εμπλέκονται έμμεσα στο περιστατικό.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κρήτη: Πρωταγωνιστούν οι δυνατοί άνεμοι και αυτήν την εβδομάδα

Ηράκλειο: Πατέρας καταγγέλει τον άγριο ξυλοδαρμό του γιου του από αστυνομικούς

Ηράκλειο: Το "ιπτάμενο" ντεπόζιτο προσγειώθηκε στη μέση του δρόμου (φώτο)

ESPA BANNER