Κρήτη

Χανιά

Εκδηλώσεις

Με επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Χορωδίας Χανίων

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Χορωδίας Χανίων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Τέταρτη 16 Δεκεμβρίου 2015, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που συνδιοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων με τη Χορωδία Χανίων και τη  Χορωδία του Γυμνασίου της Νέας Κυδωνίας.

Μία αίθουσα κατάμεστη από κόσμο απόλαυσε τη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία υπό τη Διεύθυνση του Μαέστρου Γιάννη Μεντζελόπουλου, και με εξαίρετους ερμηνευτές όπως οι Δ. Δρακάκη, A. Schueffler, Χ. Γκούμα, Ε. Ρουκουνάκη, και μουσικούς όπως οι Μ. Κουτουλάκη και Κ. Κωστουράκης (πιάνο), Έντ. Κ. Αλέξι και Έ. Ορμυλώτου (βιολί), Μ. Σγουρίδης (βιολοντσέλο), και Γ. Πολυχρονάκης (κοντραμπάσο), τους οποίους πλαισίωναν οι αγγελικές φωνές των μικρών και μεγάλων ερμηνευτών των δυο Χορωδιών.

Η εκδήλωση έκλεισε με την τιμητική βράβευση του Γιάννη Μεντζελόπουλου από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, και από την Πρόεδρο της Χορωδίας Χανίων, κα Κλειώ Χαρωνίτη, για την εικοσαετή προσφορά του Μαέστρου στο χώρο της μουσικής.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ο πολύπαθος κόμβος αργεί ακόμη - Πότε φεύγουν οι εγκαταστάσεις από τα Λινοπεράματα

κόμβος Αγίας πελαγίας

Τη δέσμευση του εργολάβου ότι ο πολύπαθος κόμβος Αγίας Πελαγίας θα παραδοθεί στην κυκλοφορία 16 Ιουνίου ή και λίγες ημέρες νωρίτερα έχει ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου κ.Μενέλαος Μποκέας όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη.

Ο κ.Μποκέας αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις που υπήρχαν σε ένα έργο που εκτελείται απ ευθείας από το υπουργείο υποδομών και μεταφορών με κυριότερο τη μη πρόβλεψη στην αρχική μελέτη των λωρίδων επιτάχυνσης και επιβάδυνσης.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να εκπονηθεί νέα μελέτη και ενώ ο κόμβος ήταν έτοιμος, να σημειωθεί νέα μεγάλη καθυστέρηση αφού το οδικό έργο δεν μπορούσε να παραδοθεί καθώς δεν πληρούσε τους κανόνες ασφαλείας.

Κίνδυνος - θάνατος για τους οδηγούς

Σε μια άκρως τουριστική περιοχή όπου όμως διαμένουν μόνιμα χιλιάδες Ηρακλειωτών αυτό το σημείο καρμανιόλα ακόμη ταλαιπωρεί τους οδηγούς και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά τους αφού καθημερινά υπάρχει ο κίνδυνος ατυχήματος την ώρα που θρηνούμε ήδη δεκάδες νεκρούς δηλ αποτελεί κίνδυνο- θάνατο..

Σε κάθε περίπτωση το έργο βρίσκεται στην τελική ευθεία και μένει να δούμε εάν τελικά παραδοθεί στο άνοιγμα της τουριστικής σεζόν.

"Ανάσα" το 2032 για τα Λινοπεράματα

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου αναφέρθηκε και στο σχεδιασμό που υπάρχει για την ανάπλαση των Λινοπεραμάτων όταν απομακρυνθούν οι δραστηριότητες που φιλοξενούνται στην περιοχή όπως το εργοστάσιο της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό προβλέπεται ανάδειξη του φυσικού κάλους της περιοχής,με υποδομές για τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και πλήθος άλλων δράσεων.

Το εργοστάσιο της ΔΕΗ θα σταματήσει να λειτουργεί μόλις ολοκληρωθεί το μέγαλο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης - Αττικής δηλ τα επόμενα 5 χρόνια ενώ συνολικά όλες οι υποδομές και δραστηριότητες που φιλοξενούνται εκεί για δεκαετίες αναμένεται να έχουν απομακρυνθεί έως το 2032 και να μεταφερθούν στην Κορακιά.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - κορωνοϊός: Αυξάνονται οι γονείς που αντιδρούν - Εκτός σχολείου τα παιδιά τους

Ποιοι εργαζόμενοι θα χρειάζονται self test από Δευτέρα για να προσέλθουν στην εργασία τους