Κρήτη

Εκδηλώσεις

Η Φαύστα του Μποστ με ολίγον Μήδεια... σαγανάκι από Λύκειο της Κρήτης

to_kitos_sti_faysta_toy_mpost

Το θεατρικό εργαστήρι του 3ου Γενικού Λυκείου Χανίων την Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016, 49 χρόνια έπειτα από την αποφράδα ημέρα επιβολής της χούντας των συνταγματαρχών, στη μία και μοναδική εμφάνιση του επί σκηνής του θεάτρου "Δημήτρης Βλησίδης" (Ακτή Μιαούλη & Μαριδάκη, Χανιά) στις 20.00μ.μ. παρουσιάζει το έργο: "Η Φαύστα του Μποστ (;) με ολίγον Μήδεια... σαγανάκι!", μια πρωτότυπη δηλαδή θεατρική διασκευή της ομώνυμης "Φαύστας"  του Μποστ διανθισμένης με στοιχεία και από τη "Μήδεια" του ίδιου συγγραφέα σε μία απολαυστική θεατρική παράσταση-παρωδία, κατάλληλη για μικρούς, μεγάλους και μπεμπέδες...

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Με αφορμή την παράστασή, δείχνουn αλληλεγγύη στους πρόσφυγες μαζεύοντας τρόφιμα. Λίστα τροφίμων που συλλέγουn (παρακαλούμε μόνο τα αναφερόμενα):

Ξηρά τροφή άμεσης κατανάλωσης (σνακ)
Γάλα σε σκόνη
Τσάι (απλό)
Χυμοί
Κρουασάν
Σταφίδες
Μπισκότα
Μακαρόνια

Οι συντελεστές της παράστασης είναι οι παρακάτω:
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δαμασκηνός 
Θεατρική διασκευή: Δημήτρης Δαμασκηνός
Σκηνικά-κοστούμια: Δημήτρης Δαμασκηνός-Κώστας Γαρεδάκης
Μουσική: Βασίλης Δημητρίου
Παίζουν οι μουσικοί: Χρυσό Μιχαηλίδη (φωνή), Βασίλης Γκιτάκος (κιθάρα), Σταύρος Μιχαηλίδης (σαξόφωνο)
Χοροδιδασκαλία: Όλγα Θεοφανοπούλου
Ήχοι-φωτισμός:  Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Παπαδόπουλος
Φωτογραφίες-Video: Αλέξανδρος Παπαδόπουλος 
Υποβολέας: Μαίρη Καστρινάκη-Δημήτρης Δερμιτζάκης

Οι μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν στην παράσταση του 3ου Γενικού Λυκείου είναι με τη σειρά που εμφανίζονται:

Αφηγήτριες: Γεωργίνα Λελεδάκη
Αμαλία Λίκα
Μαίρη Καστρινάκη
Φαύστα: Άννα Λεμπεντένκο
Ελένη: Κατερίνα Κατσιά
Γιάννης: Γιώργος Γκογκολάκης
Μαριάνθη: Σάρα Πούπη
Ριτσάκι: Κατερίνα Φάρες
Κρητικός: Άγγελος Ροσμαράκης
Οπτασία της Ρίτσας: Σάρα Ίσσα 
Κήτος: Βιργινία Κλάδου
Μυρτώ Κουτσογιαννάκη
Ψαράς: Δέσποινα Καβρουλάκη
Γάτες: Σάρα Ίσσα
Βιργινία Κλάδου
Μυρτώ Κουτσογιαννάκη
Νεφέλη Σκανδάλη
Ερίκα Τοζάι
Κος Ιατρού: Δημήτρης Δερμιτζάκης
Κα Ιατρού: Λαμπρινή Δερμιτζάκη
Υιός-Νέος: Στέλιος Δενδράκης
Μιλτιάδης: Γάννης Αρκαλάκης
Παπάς: Αποστόλης Τσούρδος
 

afista bost

afista bost, by chara

Κρήτη

Λασίθι

Συνεργασία Δήμου Αγίου Νικολάου - ΕΛΜΕΠΑ για τον σχεδιασμό του αστικού πρασίνου

20210730_100847.jpg

Με αντικείμενο συζήτησης, την διαμόρφωση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Αγίου Νικολάου και του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα (30/7) μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Αντώνη Ζερβού, συνάντηση με τον καθηγητή Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου κ. Παναγιώτη Νεκτάριο και στελέχη της Δ/νσης Περιβάλλοντος.

Αναφερόμενος στην συνάντηση αυτή, ο Δήμαρχος τόνισε ότι με γνώμονα την τεχνογνωσία και την ερευνητική εμπειρία του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ, ο δήμος μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, θα δώσει μια νέα ώθηση στον σχεδιασμό του αστικού πρασίνου, που προσδοκούμε να είναι επωφελής για τους κατοίκους αλλά και τους ξένους επισκέπτες .

Συγκεκριμένα όπως ο ίδιος ανέφερε: “Με βάση την πολύχρονη εμπειρία της ομάδας Αρχιτεκτονικής Τοπίου, Αστικού Πρασίνου και Αθλητικών Χλοοταπήτων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, συζητήσαμε με τον καθηγητή κ. Νεκτάριο, την δυνατότητα συνεργασίας με το ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ με στόχο την διαμόρφωση προγραμματικής σύμβασης αναφορικά με την βελτίωση, ανάδειξη και σωστή χρήση του πρασίνου, ώστε με την επιστημονική συνδρομή του πανεπιστημίου να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον Δήμο.  Με τα στελέχη της υπηρεσίας συζητήθηκε το θέμα της σύγχρονης διαχείρισης πρασίνου εντός του αστικού ιστού με την χρήση νέων τεχνολογιών καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με την έρευνα, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Θεωρώ εξόχως σημαντική την συνεργασία αυτή, δεδομένου ότι το υλικό που θα διαμορφωθεί (θέσεις, ποιότητα δέντρων κ.α), μπορεί να φιλοξενηθεί στο Σύστημα Γεωγραφικών Πληροφοριών (G.I.S) του Δήμου και κατά συνέπεια να υπάρξει καταγραφή αλλά και άμεση αντιμετώπιση όπου παρουσιάζονται προβλήματα.

Στο επόμενο δεκαήμερο, η αρμόδια υπηρεσία του δήμου, θα έχει ετοιμάσει την τελική πρόταση που θα αποσταλεί στον κ. Νεκτάριο προκειμένου να υπάρξει αξιολόγηση, κοστολόγηση για να προχωρήσουμε στην συνέχεια στην υπογραφή της σύμβασης. Επιπλέον εξετάζεται η δυνατότητα εξεύρεσης χρηματοδοτικών εργαλείων με στόχο την βελτίωση της ποιότητας και της ποσότητας του αστικού πρασίνου στον Δήμο”.

Στην παραπάνω συνάντηση παρευρέθηκαν η κ. Μαρία Λαζαράκη (προϊσταμένη του τμήματος περιβάλλοντος -πρασίνου), η κ. Όλγα Τσαγκαράκη (γεωπόνος), η κ. Μαρία Αικατερίνη Τζανοπούλου (γεωπόνος) και ο κ. Κων/νος Αγγελάκης ( προϊστάμενος της Δ/νσης Περιβάλλοντος).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Νέο "άλμα" με 319 κρούσματα σε 24 ώρες

Καύσωνας: Ξεπέρασε τους 42 βαθμούς η θερμοκρασία στη νότια Κρήτη

Κρήτη - καύσωνας: Το ΕΚΑΒ ενεργοποιεί το σχέδιο «Περσέας»