Κρήτη

Αθλητικά

Παντρεύει την κόρη του ο παπα Αντρέας - Κουμπάρος ο Γιαννακόπουλος

γιανακοπουλος

Στην Κρήτη θα βρεθεί για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Όχι για κάποια «υποχρέωση» της ομάδας, αλλά για γλέντια και χαρές, αφού ήρθε η ώρα ο αδερφικός του φίλος Μιχάλης Μανουράς να παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του, Ειρήνη Κεφαλογιάννη, κόρη του γνωστού ιερέα από τα Ανώγεια, Πατήρ Ανδρέα Κεφαλογιάννη.

Όπως αναφέρει το parapolitiko.gr ο γάμος θα γίνει στις Αρχάνες την Παρασκευή 11 Μαρτίου και κουμπάρος θα είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος έρχεται συχνά-πυκνά στην Κρήτη και επισκέπτεται -συνήθως- τα Ανώγεια.

Οι σχέσεις φιλίας που συνδέουν το Δημήτρη Γιαννακόπουλο με το Μιχάλη Μανουρά είναι πολύ βαθιές και γι’ αυτό ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός τον συναντά ανά τακτά χρονικά διαστήματα στα Ανώγεια, όπου περνά αρκετές ώρες με τους κατοίκους της περιοχής, ενώ απολαμβάνει και την παρέα των κτηνοτρόφων στα μιτάτα.

Οι φωτογραφίες είναι από το γνωστό ψητοπωλείο «Οτι θες» που διατηρεί ο Μιχάλης Μανουράς, αλλά και από τον αρραβώνα που έγινε στα Ανώγεια.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός κάνει πολύ καλή παρέα με τον παπα-Ανδρέα, αν και ο γνωστός Κρητικός ιερέας είναι Ολυμπιακών αισθημάτων! Ωστόσο, απ’ ότι φαίνεται διατηρεί άριστες σχέσεις και με τον Παναθηναϊκό, αλλά και με τον ΠΑΟΚ.

 

Κρήτη

Σαρηγιάννης στο Ράδιο Κρήτη: "Οροφή" τα 1000 κρούσματα έως τον Φεβρουάριο

Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Απομακρύνεται το σενάριο για 2.000 κρούσματα τέλη Φεβρουαρίου, που θα ίσχυε εάν δεν είχαμε οδηγηθεί σε σταδιακή απελευθέρωση λιανεμπορίου και της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας, σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ και καθηγητή Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής  του Ινστιτούτου Προηγμένων Σπουδών της Παβία, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή της Ρένας Σημειαντωνάκη. 

Ο καθηγητής και η ομάδα του, βάσει προγνωστικού μοντέλου που έχουν αναπτύξει, εκτιμούν ότι εάν υπήρχε μια απότομη απελευθέρωση των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, τέλη Φεβρουαρίου θα μετρούσαμε 2000 κρούσματα. Ο υπολογισμός αυτός βασιζόταν στον άνοιγμα των δημοτικών, γυμνάσιων και εμπόριο μετά τις γιορτές, κάτι που δεν έγινε- καθώς το άνοιγμα έγινε “σειριακά” δηλαδή όχι ταυτόχρονα.

Το κλειδί ήταν αυτό: το άνοιγμα να γίνει σε βάθος χρόνου να μην φτάσουμε σε αυτά τα κρούσματα (2000) αλλά να κρατηθούμε σε κάτω από 1000, όπως και γίνεται”. είπε ο καθηγητής συμπληρώνοντας ότι:

Τώρα η πορεία είναι σταθεροποιημένη, όλες οι παράμετροι είναι σταθερές- περίπου 500 κρούσματα . Από την επόμενη εβδομάδα- μια εβδομάδα μετά το λιανεμπόριο- θα δούμε μια μικρή αύξηση η οποία σε φυσιολογικές συνθήκες δε θα οδηγήσει σε πάνω από 800 με 1000 κρούσματα την ημέρα τέλος Φεβρουαρίου”

Νέο μεταλλαγμένο στέλεχος

Τα δύο ορφανά κρούσματα του νέου μεταλλαγμένου στελέχους “ανησυχούν” τον κ Σαρηγιάννη εξαιτίας των πληθυσμιακών δεδομένων, σημειώνοντας ότι προφανώς στην Κρήτη υπάρχουν και άλλα “κρυφά” κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους.

Από τα μοντέλα που έχει τρέξει ο καθηγητής και η ομάδα του, ο κίνδυνος είναι ακόμη διαχειρίσιμος παρά το άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου έως τον Μάρτη και Απρίλς. “Από τον Μάιο και μετά, το μεταλλαγμένο στέλεχος θα κυριαρχήσει” συμπληρώνει ο καθηγητής με “οροφή” τα 1500 κρούσματα, με τις καιρικές συνθήκες και τον εμβολιασμό να “βοηθούν” στο να υπάρξει έκρηξη κρουσμάτων.

Ακούστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα των όσων δήλωσε: