Κρήτη

Αστυνομικά

Κρήτη: Με άγριες διαθέσεις η Πυροσβεστική για τις πυρκαγιές

πυρκαγια

Δυστυχώς για ακόμη μία φορά οι εκτιμήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Κρήτη το Σάββατο (30/7) επαληθεύτηκαν με τον χειρότερο τρόπο αφού οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις επιχειρούν μέχρι και αυτή την ώρα Νότια του Νομού Ρεθύμνου προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά που καίει από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου.
Οι εκτιμήσεις της ΓΓΠΠ για σήμερα Κυριακή είναι οι ίδιες. Ο κίνδυνος να εκδηλωθεί πυρκαγιά στους Νομούς Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου παραμένει πολύ υψηλός ενώ στα Χανιά, ο κίνδυνος βρίσκεται μία κατηγορία κάτω, δηλαδή υψηλός. 

kiriakifotia.gif

kiriakifotia.gif, by gpapadakis

Αγρίες οι διαθέσεις της ΠΥ για τους υπαίτιους των πυρκαγιών
Η Κρήτη δοκιμάζεται για ακόμη χρονιά με τις μέχρι τώρα καταστροφές να είναι τεράστιες. Χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει στάχτη και τη θέση του πράσινου έχει πάρει το μαύρο. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από την πλευρά της είναι διατεθειμένη, όπως τονίζουν υψηλόβαθμοί Αξιωματικοί της, να είναι σκληρή με όσους πιαστούν να είναι υπεύθυνοι για εκδήλωση πυρκαγιάς ενώ οι έρευνες για τις μέχρι τώρα φωτιές, δεν θα σταματήσουν αν δεν διαλευκαθούν πλήρως οι αιτίες που τις προκάλεσαν.

Κρήτη

Ρέθυμνο

Συνάντηση Πέτσα με Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη, Δημάρχους για τα θέματα του Ρεθύμνου

Πέτσας Ρέθυμνο

Τα θέματα υποδομής, ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και των Δήμων, με έμφαση στα προς ένταξη έργα στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» συζητήθηκαν στη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας στην έδρα της Π.Ε Ρεθύμνης με τον Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών Γιάννη Κεφαλογιάννη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, την Αντιπεριφερειάρχη Μαίρη Λιονή και τους Δημάρχους Αμαρίου Παντελή Μουρτζανό, Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη, Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη και Μυλοποτάμου Δημήτρη Κόκκινο.

Στη συνάντηση τέθηκαν στον κ. Πέτσα και στο Γενικό Γραμματέα Μιχάλη Σταυριανουδάκη, οι προτεραιότητες της Περιφερειακής ενότητας και των δήμων για τα προς ένταξη έργα στο πρόγραμμα, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν και άλλα σημαντικά ζητήματα της αυτοδιοίκησης, όπως η αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων, η μεγάλη έλλειψη προσωπικού σε Περιφέρεια, Δήμους και η ανάγκη επαρκούς στελέχωσης των υπηρεσιών, ο εκλογικός νόμος, κ.α.

Σε δήλωσή του μετά το τέλος της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Κρήτης χαρακτήρισε εποικοδομητική τη σύσκεψη, σημειώνοντας πως έγινε σε καλό κλίμα, αναδεικνύοντας την πολιτική βούληση του υπουργού για λύσεις. «Μέσα από τη συνεργασία και τις σωστές προτάσεις που έχουν γίνει από τους Δήμους και την Περιφέρεια μπορούμε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα το επόμενο χρονικό διάστημα. Εκ μέρους της Περιφέρειας θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό για την διάθεσή του να στηρίξει τις αναπτυξιακές προτάσεις και να δώσει λύσεις στα προβλήματα», τόνισε ο κ. Αρναουτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέτσας: Προς χρηματοδότηση από το «Αντώνης Τρίτσης» τα μεγάλα έργα του Δήμου Ηρακλείου

ΠΕΔ Κρήτης - Πέτσας: Έργα, στήριξη και μεταρρυθμίσεις ζήτησαν οι δήμαρχοι από τον υπουργό

Πέτσας από Λασίθι: Προς αντιμετώπιση το θέμα της υποστελέχωσης στην τοπική αυτοδιοίκηση