Ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους μια φορά το μήνα, αφέθηκαν πριν από λίγη ώρα -με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα- οι δύο άνδρες ηλικίας 47 και 22 ετών οι οποίοι διώκονται ποινικά για την πρόκληση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το περασμένο Σάββατο στο Αντισκάρι και επεκτάθηκε στην ευρύτερη περιοχή κατακαίοντας 5000 στρέμματα γης.
Ο 47χρονος συνελήφθη την προηγούμενη Κυριακή, ενώ ο 22χρονος συγγενής του εμφανίστηκε αυτοβούλως σήμερα (9/7) το πρωί ενώπιον της ανακρίτριας, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του.
Και οι δύο κατηγορούμενοι, κατά τις απολογίες τους, υποστήριξαν την αθωότητά τους και ισχυρίστηκαν ότι η φωτιά ξέσπασε εξαιτίας βραχυκυκλώματος που σημειώθηκε σε γεώτρηση σε στύλο της ΔΕΗ που βρίσκεται σε χωράφι στην περιοχή.
Υπενθυμίζεται εις βάρος τόσο του 47χρονου, όσο και του 22χρονου, έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για "εμπρησμό από πρόθεση από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή".
Πάντως η ΔΕΗ με επίσημο έγγραφο που έχει αποστείλει στην Πυροσβεστική διαψεύδει τον ισχυρισμό των κατηγορούμενων περί βραχυκυκλώματος.
Να θυμίσουμε ακόμη ότι η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο η μεγάλη φωτιά του περασμένου Σαββάτου να είναι αποτέλεσμα προσωπικών διαφορών που έχουν τις ρίζες τους στην άγρια δολοφονία με μαγκούρες του 51χρονου Κωνσταντίνου Προβιδάκη, πριν από μερικούς μήνες στο Αντισκάρι.
Ειδικότερα, οι δύο κατηγορούμενοι είναι συγγενείς με δύο από τα τρία άτομα που έχουν συλληφθεί και παραμένουν κρατούμενοι για το φονικό, ενώ όπως έγινε γνωστό, ο ιδιοκτήτης του χωραφιού στο οποίο σύμφωνα με την Πυροσβεστική ξέσπασε η πυρκαγιά, είναι μάρτυρας της υπόθεσης της δολοφονίας Προβιδάκη.
Ν.Α.