Κρήτη

Απόψεις

Είμαι περήφανη που είμαι Κρητικιά !!!

liontaria.jpg

Ήλιος…. παραλία…. διακοπές… καλοκαίρι…. Το όμορφο καλοκαίρι που περιμένουμε πως και πως όλοι να έρθει, για να ξεχυθούμε στις πανέμορφες παραλίες μας και να χαλαρώσουμε λίγο από την καθημερινότητά μας. Να πάμε διακοπές… να μαυρίσουμε... Θα μπορέσουμε να τα γευτούμε ξανά όλα αυτά; Τα παιδιά μας και τα παιδιά που θα έρθουν θα τα γνωρίσουν άραγε;

Και όταν έρθει η ώρα που θα ζητήσουν το λόγο εμείς τι θα τους πούμε; Τι κάναμε για να σώσουμε το περιβάλλον που μεγαλώνουμε όλοι; Τι κληρονομιά θα αφήσουμε; Η Κρήτη μας είναι το πιο υπέροχο νησί της Μεσογείου. Γιατί να τους αφήσουμε να καταστρέψουνε τις θάλασσες μας με τα δικά τους χημικά απόβλητα;

Ας θυμηθούμε τη σχετική διαφήμιση που περιγράφει τις ομορφιές της Κρήτης στο παρακάτω βίντεο.  

Πραγματικά θεωρώ ανούσιο να πάω διακοπές στο εξωτερικό ενώ μπορώ να βρω από εξωτικές παραλίες μέχρι πανέμορφες βουνοκορφές δίπλα στο σπίτι μου.

Τέλος, έχω να προσθέσω ότι είμαι πολύ υπερήφανη που κατάγομαι από τη Κρήτη και όχι μόνο γιατί είναι ένα υπέροχο νησί αλλά γιατί εμείς εδώ έχουμε ηθικές αξίες και τιμάμε τις παραδόσεις και την κληρονομιά που βρήκαμε από τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας.

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν για το καλύτερο. Για να βρούνε και τα παιδιά μας την Κρήτη που όλοι θυμόμαστε από παλιά και θέλουμε να θυμούνται και οι νεότεροι. 

Χρυσούλα Μπομποδάκη 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Αλκοτέστ και ενημέρωση από την Τροχαία σε καταστήματα εστίασης (φωτο)

Σε ταβέρνες και εστιατόρια η Τροχαία

Σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Ηράκλειο βρέθηκαν το  βράδυ του Σαββάτου στελέχη του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου στο πλαίσιο της 15η Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς τροχαία Ατυχήματα». Οι αστυνομικοί της τροχαίας έστειλαν το μήνυμα ότι «Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί» και έκαναν προληπτικά αλκοτέστ στους πελάτες των καταστημάτων ενώ διένειμαν και ενημερωτικά φυλλάδια. 

Ο Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου (με την μπλε στολή) μαζί με την Εντεταλμένη Σύμβοιυλο Εθελοντισμού Γεωργία Μηλάκη και στελέχη της Τροχαίας Ηρακλείου
Ο Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου (με την μπλε στολή) μαζί με την Εντεταλμένη Σύμβοιυλο Εθελοντισμού Γεωργία Μηλάκη και στελέχη της Τροχαίας Ηρακλείου

 

Εκτός από τα αλκοτέστ διανεμήθηκαν και ενημερωτικά φυλλάδια
Εκτός από τα αλκοτέστ διανεμήθηκαν και ενημερωτικά φυλλάδια

Πρόκειται για μία δράση ευαισθητοποίησης των πολιτών που έγινε από την Τροχαία Ηρακλείου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», την Περιφέρεια Κρήτης και το Εθελοντικό Σωματείο Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι.

Ο Διοικητής της Τροχαίας με στελέχη της υπηρεσίας
Ο Διοικητής της Τροχαίας με στελέχη της υπηρεσίας
Σπουδαία κίνηση από την Τροχαία Ηρακλείου
Σπουδαία κίνηση από την Τροχαία Ηρακλείου
Προληπτικά αλκοτέστ σε θαμώνες καταστημάτων
Προληπτικά αλκοτέστ σε θαμώνες καταστημάτων

Όπως δήλωσε στο ekriti.gr ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας και Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου, Αστυνόμος Β' Στέλιος Καρακούδης"Ο οδηγός της παρέας" να γίνει συνήθεια και στην Ελλάδα. Σε κάθε μας διασκέδαση ορίζουμε ένα άτομο που δεν θα καταναλώσει ποτό και θα αναλάβει τον ρόλο του «οδηγού της παρέας. Η υπηρεσία μας δίνει μεγάλυ βαρύτητα σε δράσεις που έχουν να κάνουν με την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων".

 

Διαβάστε επίσης:

Ιδρυτές BioNTech: Σε 2-3 χρόνια θα έχουμε εμβόλια κατά του καρκίνου

Ηράκλειο: Θλίψη για τον αγαπητό δάσκαλο

Ηράκλειο: Στις φλόγες το ΙΧ - Σε πανικό ο οδηγός

Ηράκλειο: Μπαράζ τροχαίων σε δρόμους με ελλιπή ή και ανύπαρκτη σήμανση (Φωτογραφίες)

ESPA BANNER