Κρήτη

Αγροτικά

Σοκ: Χάνουν τις επιδοτήσεις χιλιάδες αγρότες της Κρήτης!

επιδοτήσεις

Πρωτοφανές αλαλούμ με την υποβολή των ενστάσεων για την καταβολή των επιδοτήσεων, μέσω της Φόρμας 6 που αφορά στη μεταβίβαση των δικαιωμάτων, με την πρώτη προθεσμία να λήγει σήμερα και τη δεύτερη στις 31 Ιανουαρίου. Κυρίως νέοι αγρότες αλλά και άλλοι δικαιούχοι, διαμαρτύρονται έντονα, καθώς η φόρμα αυτή δεν γίνεται δεκτή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ενώ εν γένει η διαδικασία της υποβολής ενστάσεων αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα από την ημέρα που τέθηκε σε εφαρμογή. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Οργανισμού, Γιώργο Αποστολάκη που μίλησε στο «Ράδιο Κρήτη» και τον Μανώλη Αργυράκη, όσοι μεταβίβασαν δικαιώματα από το 2011 και μετά ουσιαστικά... χάνουν τις επιδοτήσεις (!!!) καθώς αυτό προβλέπει ο κανονισμός και αναμένονται απαντήσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενώ, όπως είπε, το θέμα, ήταν εξαρχής γνωστό στις κατά τόπους Ενώσεις! .

Μάλιστα, ο κ. Αποστολάκης κατήγγειλε σήμερα ότι η ΠΑΣΕΓΕΣ έλαβε χρηματοδότηση, ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για να προχωρήσει σε αναλυτική ενημέρωση επί τους θέματος των ενστάσεων, κάτι όμως που, όπως είπε, δεν έγινε ποτέ...

Ακούστε τη δήλωση του κ. Αποστολάκη:
 

Ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώργος Αποστολάκης για τις επιδοτήσεις, by ekriti newsportal

Κρήτη

Ηράκλειο

Βαρδάκης - σεισμός: Εκτός Στεγαστικής Συνδρομής το 70% των διαμερισμάτων του νομού Ηρακλείου

Σωκράτης Βαρδάκης

Το 70% των δημοτικών διαμερισμάτων των Δήμων του Νομού Ηρακλείου που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου, βρίσκονται εκτός της Στεγαστικής Συνδρομής (Σ.Σ.), τονίζει ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Βαρδάκης, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών.

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./16446/Α325/2021 - ΦΕΚ 4646/Β/7-10-2021, προβλέφθηκε η οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών, σε κτίρια από τους σεισμούς της 24ης Ιουλίου και 27ης Σεπτεμβρίου 2021, σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης.

Μεγάλη όμως είναι η απογοήτευση, αφού περιοχές των Δήμων Ηρακλείου, Αρχανών-Αστερουσίων Γόρτυνας, Φαιστού, Χερσονήσου και ολόκληρες ο Δήμος Βιάννου, της Περιφέρειας Κρήτης, δεν περιλαμβάνονται στην εν λόγω Κ.Υ.Α., δήμοι που σημειωτέον κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή αναμένεται να συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χουλιάρας για Αρκαλοχώρι: Οι σεισμοί θα συνεχιστούν για μήνες

Σεισμός - Αρκαλοχώρι: Έφτασαν οι πρώτες προκάτ αίθουσες στο Γυμνάσιο (φωτο)

ESPA BANNER