Κρήτη

Αγροτικά

Ανδρέας Στρατάκης: η Ένωση Ηρακλείου δεν εκχωρείται σε κανένα

Διέψευσε μιλώντας σήμερα στο eΚρητη ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ Ανδρέας Στρατάκης διάφορα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η Ένωση «εκχωρείται» στην Τράπεζα Πειραιώς μετά τη σύναψη του περιβόητου δανείου των 17 εκ ευρω.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα «στην Τράπεζα Πειραιώς και, ενδεχομένως, σε τουριστικό επιχειρηματία περνά στην ουσία η ιδιοκτησία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου! Με τη χορήγηση του νέου δανείου των 15 εκατομμυρίων ευρώ,  η Τράπεζα απέκτησε στην πραγματικότητα τον έλεγχο των οικονομικών και το μάνατζμεντ της ΕΑΣΗ…  Ήδη το μάνατζμεντ ασκείται από ομάδα οικονομολόγων της Πειραιώς, στην οποία συμμετέχουν και δύο επιστήμονες του Ηρακλείου …Η Πειραιώς έχει προτείνει  να δηµιουργηθεί εταιρεία µε την Ένωση Ηρακλείου να συµµετέχει κατά 49% στο µετοχικό κεφάλαιο και γνωστό Έλληνα επιχειρηµατία κατά 51%.»

Ο κ. Στρατάκης ήταν κατηγορηματικός: «Η ΕΑΣΗ δεν εκχωρείται σε κανένα. Αυτό το σενάριο με την εκχώρηση μετοχικού κεφαλαίου κτλ είναι ένα από τα τόσα σενάρια που προτάθηκαν και το είχα απορρίψει από την αρχή ολοκληρωτικά ούτε καν το συζητήσαμε .

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι έχουμε την έγκριση του δανείου των 17 εκ ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς που θα αρχίσουν να εκταμιεύονται από την Ένωση σταδιακά από τις 10 Φεβρουαρίου. Έτσι η Τράπεζα αναλαμβάνει στην ουσία τα χρέη από τον προηγούμενο δανεισμό που φτάνουν τα 60 εκ ευρω , συν 17 εκ ευρώ που βρήκαμε από τις παλιές χρήσεις και αφορούν σε ακάλυπτες επιταγές, αγορές ελαιολάδου, αποζημιώσεις, απολύσεις, συνταξιοδοτήσεις κλπ.

Σαφώς ένα τέτοιο ποσό, δημιουργεί άλλες προϋποθέσεις και άλλες ευθύνες. Βάσει λοιπόν και των αποφάσεων της Γενικής συνέλευσης που πάρθηκαν κατά απόλυτη πλειοψηφία και με την οποία προχωρήσαμε στο δανεισμό, εγώ ο ίδιος προκειμένου να υπάρχει ένας καλύτερος έλεγχος , ζήτησα τη συνεργασία μιας εταιρείας ανεξάρτητων ελεγκτών, οικονομολόγων, εκτός της Τραπέζης, το τονίζω, δεν έχουν καμία σχέση με την  Τράπεζα, με τους οποίους σαν συμβούλους και συνεργάτες  διαπραγματευόμαστε ακόμη και κάθε φάση της συνεργασίας με την Τράπεζα. Οι οικονομολόγοι αυτοί καμιά εμπλοκή δεν έχουν στα διοικητικά της Ένωσης. Δεν εκχωρούμε τίποτα.

Το μόνο μας μέλημα είναι τώρα να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά μας, να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας  και με τη βοήθεια και του δανείου αυτού να μπορέσουμε να ξαναμπούμε στις αγορές. Και σ αυτή τη προσπάθεια του νοικοκυρέματος πρέπει να τεθούν αυστηρά κριτήρια ελέγχου.  Ένα βασικό κομμάτι είναι και ο περιορισμός των λειτουργικών εξόδων της Οργάνωσης που είναι δυσβάστακτα.

Συμπεριλαμβανομένου και του κόστους για το προσωπικό που το κρίνω αυτή την ώρα υπεράριθμο για τις ανάγκες της Ένωσης. Η ένωση δεν χρειάζεται τώρα 145-146 εργαζόμενους. Οι θέσεις εργασίας που χρειάζονται είναι 70 με 75. Πρέπει να μειώσουμε το λειτουργικό κόστος, να συμμαζέψουμε όλη τη λάσπη του παρελθόντος , να ορθοποδήσουμε και να ξαναβγούμε στις αγορές»

 

Μανώλης Δερμιτζάκης

Κρήτη

Ηράκλειο

Δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας σε περιοχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδας

δακοκτονια

Η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, γνωστοποιεί ότι   με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών, το Σάββατο 24-07-2021 θα ξεκινήσει ο Δεύτερος Γενικός Δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας έτους 2021, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καραβάδου  του Δήμου Μινώα_Πεδιάδος.

Παρακαλούνται, όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα αγροτεμάχια για τον ψεκασμό των δέντρων τους και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας, με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη, οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα.

Επίσης, επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου, καθ’ όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί, προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους για τη διαπίστωση της καλής εφαρμογής και της αποτελεσματικότητας των ψεκασμών και να γνωστοποιούν στην υπηρεσία μας, έγκαιρα, οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

Τηλ. Επικοινωνίας Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ:  2813 407938

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Τουρκικός... τσαμπουκάς με φρεγάτες την ώρα της διάσωσης των μεταναστών

Δήμος Μυλοποτάμου: Εντοπίστηκαν τρεις "ορφανές" χασισοφυτείες

Κρήτη: Διέθεταν ...δήθεν βιολογικά κοτόπουλα και αυγά στην αγορά