Κόσμος

Βρετανία: Συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες που φέρονται να προετοίμαζαν τρομοκρατικές ενέργειες

αστυνομία λονδίνο

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε σήμερα στο Λονδίνο και στην κεντρική Αγγλία τέσσερις άνδρες που φέρονται ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές ενέργειες.

«Αυτοί οι τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν» από την αντιτρομοκρατική αστυνομία καθώς «κρίθηκαν για εμπλοκή, προετοιμασία ή υποκίνηση τρομοκρατικών ενεργειών», ανέφερε η μητροπολιτική αστυνομία.

Τρεις από τους υπόπτους, ηλικιών 17, 27 και 31, συνελήφθησαν στο ανατολικό Λονδίνο με τη συνδρομή ένοπλων αστυνομικών. Ένας από τους συλληφθέντες χρειάστηκε να νοσηλευτεί αφού τον δάγκωσε στα πόδια ένας σκύλος της αστυνομίας.

Ο τέταρτος άντρας, 32 ετών, συνελήφθη στο Λέστερσαϊρ, μια κομητεία της κεντρικής Αγγλίας.

«Παραμένουν υπό αστυνομική κράτηση» ενώ διεξάγονται έρευνες στο Λονδίνο και στο Λέστερσαϊρ, τόνισε η αστυνομία.

Αρκετές θανατηφόρες επιθέσεις έχουν συμβεί στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2017. Τον περασμένο μήνα, στο Ρέντινγκ, μια πόλη στα δυτικά του Λονδίνου, μια επίθεση με μαχαίρι που οι αστυνομικές αρχές χαρακτήρισαν «τρομοκρατική» είχε αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ανθρώπων.

Κόσμος

Κύπρος: 13 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας

Κρούσματα, Κύπρος

13 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας Κύπρου σήμερα το απόγευμα.

Τα νέα περιστατικά προέρχονται από σύνολο 2.960 εργαστηριακών διαγνώσεων και αφορούν κυρίως δείγματα που ελήφθησαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων στην Κύπρο ανέρχεται στα 1.318.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρεις ασθενείς, εκ των οποίων ο ένας στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.