Κόσμος

Βρετανία: Το Κοινοβούλιο μπορεί να εμποδίσει ένα Brexit χωρίς συμφωνία τον Σεπτέμβριο

brexit-dromos-broxi-simaies.jpg

Θα υπάρξουν ευκαιρίες τον Σεπτέμβριο για να εμποδίσουν οι βουλευτές την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος για θέματα Υγείας στο αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα.

«Θα υπάρξουν ευκαιρίες για εμάς όταν το κοινοβούλιο επιστρέψει το Σεπτέμβριο για να αποτρέψουμε μια μη συμφωνία», δήλωσε ο βουλευτής των Εργατικών Τζον Άσγουορθ στο Sky News.

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να καταθέσει την κατάλληλη νομοθεσία για να προετοιμάσει αυτή την έξοδο χωρίς συμφωνία που θέλουν. Και θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας στο κοινοβούλιο…και θα εργαστούμε για να εμποδίσουμε τη μη συμφωνία».

Κόσμος

Ισπανία: Και 3η δόση εμβολίου στους ενοίκους των οίκων ευγηρίας

ισπανία κορωνοϊός

Να χορηγήσει 3η δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 στους ενοίκους των οίκων ευγηρίας της, αποφάσισε την  Ισπανία,  όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Η επιτροπή Δημόσιας Υγείας του υπουργείου αποφάσισε να χορηγηθεί «μια επιπλέον δόση στους ανθρώπους που ζουν σε οίκους ευγηρίας, δεδομένης της ευπάθειάς τους, του προφίλ τους πολυπαθολογίας και του γεγονότος ότι ζουν σε κλειστό περιβάλλον», σημειώνει το υπουργείο σε ένα δελτίο τύπου.

Τα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων της Ισπανίας επλήγησαν σφόδρα από την πανδημία, ιδίως κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος την άνοιξη του 2020.

Η τρίτη δόση θα χορηγηθεί και σε άλλα άτομα πολιτών που διατρέχουν κίνδυνο, όπως οι μεταμοσχευμένοι ασθενείς ή οι ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπείες, οι οποίοι αποδυναμώνουν τις άμυνες του ανοσοποιητικού, συμπλήρωσε το υπουργείο, το οποίο είχε ήδη αποφασίσει στην αρχή της Σεπτεμβρίου μια τρίτη δόση σε ορισμένους ανοσοκατεσταλμένους πολίτες.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Αίσιο τέλος στην περιπέτεια του 60χρονου κτηνοτρόφου

ESPA BANNER