Κόσμος

Βουλγαρία: Συνάντηση Μπορίσοφ με γενική διευθύντρια ΔΝΤ

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ  Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα

Τη συνεργασία μεταξύ της Βουλγαρίας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) είχαν την ευκαιρία να αναλύσουν ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν στη Σόφια, ανακοίνωσε, χθες, το γραφείο Τύπου της βουλγαρικής κυβέρνησης.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας Βλάντισλαβ Γκοράνοφ, ο κ. Μπορίσοφ υπογράμμισε τη συνετή δημοσιονομική πολιτική που ακολουθεί η Βουλγαρία, η οποία -όπως σημείωσε- έχει επαινεθεί από τους διεθνείς οργανισμούς. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η βουλγαρική οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται σταθερά χωρίς τη συσσώρευση μακροοικονομικών ανισορροπιών και ότι η Βουλγαρία έχει σημειώσει σταθερή πρόοδο, προσχωρώντας στον Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών (ERM II). Από την πλευρά της, η κ. Γκεοργκίεβα συνεχάρη τη βουλγαρική κυβέρνηση για τα επιτεύγματά της στον τομέα της δημοσιονομικής πολιτικής.

Κόσμος

Τηλεδιάσκεψη Ερντογάν με Μέρκελ και Μισέλ την Τρίτη

μέρκελ ερντογάν

Συνεχίζει τις  επαφές με ευρωπαίους αξιωματούχους, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις 24 και 25 του μήνα.

Σύμφωνα με το TRT Haber, ο Ερντογάν θα έχει τηλεδιάσκεψη αύριο Τρίτη με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης θα είναι οι σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία αλλά και η ένταση του τελευταίου διαστήματος στην ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, στις διεργασίες είχε αναφερθεί σε χθεσινή του συνέντευξη ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν επισημαίνοντας ότι ο Ερντογάν είχε συνομιλίες με τους πρωθυπουργούς Ιταλίας και Ισπανίας, αρκετές επαφές με την κυρία Μέρκελ και τον κ. Μισέλ.

«Στόχος αυτών των επαφών είναι να μειωθεί η ένταση στην περιοχή. Έχουμε εκφράσει ξεκάθαρα ότι είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε όλα τα θέματα με την Ελλάδα χωρίς προϋποθέσεις» πρόσθεσε ο κ. Καλίν.