Κόσμος

Βουλευτής αγνοείτο για έναν μήνα και τελικά ήταν στη φυλακή

φυλακή

Ο αντιπολιτευόμενος βουλευτής Χιλμπέρ Κάρο, η τύχη του οποίου αγνοείται από τον Δεκέμβριο, βρίσκεται υπό κράτηση και είναι καλά στην υγεία του, όπως έγινε γνωστό από τον δικηγόρο του.

Άνδρες ειδικής μονάδας της αστυνομίας συνέλαβαν τον Κάρο στις 20 Δεκεμβρίου, σε μια επιχείρηση που χαρακτηρίστηκε παράνομη από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, δεδομένου ότι προστατεύεται από τη βουλευτική ασυλία του. 

Ο δικηγόρος του, ο Τερέσλι Μαλάβε, είπε ότι του ασκήθηκε δίωξη για διάφορα αδικήματα, συμπεριλαμβανομένης και της τρομοκρατίας, χωρίς να έχει πρόσβαση σε νομικό σύμβουλο.

«Είναι καλά, όμως δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί», είπε ο Μαλάβε ο οποίος τον είδε την Δευτέρα για 45 λεπτά, μαζί με μία από τις αδελφές του. Πρόσθεσε ότι δεν θα αποκαλύψει το πού ακριβώς κρατείται ο πελάτης του.

Το υπουργείο Πληροφοριών και η εισαγγελία δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα να σχολιάσουν την υπόθεση του Κάρο, ο οποίος είναι μέλος του κόμματος του Χουάν Γκουαϊδό, της Λαϊκής Θέλησης.

Ο Κάρο είχε ήδη μείνει στη φυλακή ενάμιση χρόνο, χωρίς να δικαστεί, αφού συνελήφθη στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις τον Ιανουάριο του 2017 και κατηγορήθηκε για προδοσία και κλοπή στρατιωτικού υλικού. Ο δικηγόρος που τον εκπροσωπούσε εκείνη την περίοδο έλεγε ότι ο πελάτης του ήταν αθώος και ότι οι αρχές είχαν «φυτέψει» τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters μετά την αποφυλάκισή του τον Ιούνιο του 2018 ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι οι σωφρονιστικές αρχές του στερούσαν το φαγητό και το νερό, με αποτέλεσμα να χάσει το ένα πέμπτο του βάρους του. Τον άφηναν επίσης στην απομόνωση μέχρι και για τέσσερις μήνες.

Τον περασμένο Απρίλιο ο βουλευτής συνελήφθη και πάλι, αλλά αποφυλακίστηκε τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με τον Χουάν Γκουαϊδό, περίπου 30 βουλευτές είναι κρατούμενοι, εξόριστοι ή έχουν καταφύγει σε πρεσβείες στο Καράκας.

 

via

Κόσμος

Πάνω από 1.500 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία

 Ιταλία, κρούσματα

Τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία, το τελευταίο εικοσιτετράωρο, είναι 1640, ενώ 20 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Χθες τα κρούσματα ήταν 1392, με 14 νεκρούς. Τις τελευταίες εικοσιτέσσερις ώρες, έγιναν 103.696 τεστ, που είναι και ο υψηλότερος αριθμός από την αρχή της πανδημίας.

Σε όλες τις περιφέρειες της Ιταλίας σήμερα διαγνώσθηκαν κρούσματα και από τον περασμένο Φεβρουάριο μέχρι την σημερινή ημέρα, στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους 35.758 άνθρωποι.

Ο Ιταλός υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα υπογράμμισε με έμφαση ότι «η πραγματοποίηση τεστ είναι το κύριο, στρατηγικό όπλο για να αντιμετωπισθούν οι ερχόμενοι μήνες». Παράλληλα, τόνισε ότι «η Ιταλία κατάφερε να παράγει τριάντα εκατομμύρια προστατευτικές μάσκες την ημέρα και δεν εξαρτάται, πλέον, από την παγκόσμια αγορά».