Κόσμος

Βαρώσια : Νέα αυστηρή ανακοίνωση Αναστασιάδη για το πικνίκ στην Αμμόχωστο

νίκος αναστασιάδης

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η κυπριακή Προεδρία της Δημοκρατίας για την επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους και την φιέστα που ετοιμάζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα.

Η Λευκωσία κατηγορεί την Τουρκία για προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων στην Αμμόχωστο με το πικνίκ του Τούρκου προέδρου και του επιτελείου του, το οποίο τορπιλίζει την όποια προσπάθεια δημιουργίας κλίματος για την επίλυση του Κυπριακού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση καταδικάζουν την αποσχιστική ενέργεια ανακήρυξης του ψευδοκράτους κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων των ΗΕ.

Δυστυχώς, η σημερινή μαύρη επέτειος της ανακήρυξης του ψευδοκράτους επιλέχθηκε από την Τουρκία και τον Πρόεδρο της Ταγίπ Ερντογάν, καθώς και την ψευδοκυβέρνηση, για να δημιουργήσουν νέα τετελεσμένα επί του εδάφους, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η Άγκυρα ουδόλως σέβεται τη διεθνή νομιμότητα, τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, αλλά και τις υποχρεώσεις της έναντι της ΕΕ, περιφρονώντας και παραβιάζοντας επιδεικτικά τις σχετικές αποφάσεις και ψηφίσματα των ΗΕ.

Ταυτόχρονα, η Τουρκία και ο Πρόεδρος της, με τις ενέργειες τους τορπιλίζουν την προοπτική δημιουργίας κατάλληλου κλίματος, το οποίο ζητά ο ΓΓ των ΗΕ για να εκδηλώσει τη νέα του πρωτοβουλία με στόχο την επίλυση του Κυπριακού.

Και η σημερινή προκλητική και παράνομη ενέργεια του Τούρκου Προέδρου και του κατοχικού καθεστώτος θα καταγγελθούν εκ νέου σε όλα τα διεθνή βήματα στα οποία συμμετέχει η Κυπριακή Δημοκρατία».

Κόσμος

Νέα Υόρκη: Λεωφορείο με επιβάτες έπεσε από γέφυρα (βίντεο)

λεωφορειο - νεα υορκη

Να κρέμεται στο κενό βρέθηκε ένα λεωφορείο στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης, τουλάχιστον επτά άτομα, συμπεριλαμβανομένου και του οδηγού, τραυματίστηκαν, όταν το λεωφορείο πέρασε πάνω από μια νησίδα.

Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα το λεωφορείο να κρέμεται από τη γέφυρα ταχείας κυκλοφορίας.

Όλοι οι τραυματίες ήταν επιβάτες λεωφορείων και μεταφέρθηκαν αμέσως στο νοσοκομείο.

Ειδήσεις σήμερα

Ινδονησία: Νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες μετά από ισχυρό σεισμό

Γερμανία: Ξεκινά το συνέδριο του CDU - Το Σάββατο η εκλογή του νέου αρχηγού

Ερντογάν: Μπορούμε να συναντηθούμε με τον Μητσοτάκη