Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ
Trump Mobile: Η οικογένεια Τραμπ λανσάρει smartphone κινητό
τραμπ - κινητο
 clock 20:43 | 17/06/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Η οικογενειακή επιχείρηση του Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας υπηρεσίας κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ και ενός smartphone αξίας 499 δολαρίων ονομάζοντάς την Trump Mobile σε μια ακόμη επιχειρηματική κίνηση που κάνουν τα παιδιά του προέδρου από την στιγμή που ο πατέρας τους εισήλθε για δεύτερη φορά στο Λευκό Οίκο προσπαθώντας να αξιοποιήσουν το επώνυμό του όσο θα βρίσκεται στο αξίωμα.

Η νέα επιχείρηση κινητής τηλεφωνίας, που ανακοινώθηκε στον Πύργο Τραμπ στο Μανχάταν, θα λειτουργεί χρησιμοποιώντας τα δίκτυα των τριών μεγάλων αμερικανικών παρόχων ασύρματης τηλεφωνίας. Ορισμένες βασικές λεπτομέρειες σχετικά με την επιχείρηση, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν τον εταίρο της οικογένειας στους επιχειρηματικούς και οικονομικούς όρους της συμφωνίας αδειοδότησης, δεν αποκαλύφθηκαν άμεσα.

«Θα εισαγάγουμε ένα ολόκληρο πακέτο προϊόντων όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να έρχονται και να λαμβάνουν τηλεϊατρική στα τηλέφωνά τους με μία σταθερή μηνιαία χρέωση, οδική βοήθεια στα αυτοκίνητά τους, απεριόριστα μηνύματα κειμένου σε 100 χώρες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο μεγαλύτερος γιος του προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ.

Το νέο δίκτυο θα είναι διαθέσιμο με συνδρομή 47,45 δολάρια το μήνα, μια αναφορά στον Τραμπ, ο οποίος ήταν ο 45ος Πρόεδρος στην προηγούμενη θητεία του και τώρα υπηρετεί ως ο 47ος Πρόεδρος. Η ανακοίνωση προώθησε επίσης την κυκλοφορία ενός «κομψού, χρυσού smartphone» που θα «σχεδιαστεί και θα κατασκευαστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Η οικογένεια Τραμπ δεν αποκάλυψε ποια εταιρεία θα κατασκευάσει τηλέφωνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters παρά την ισχύ των αμερικανικών τεχνολογικών εμπορικών σημάτων, δεν υπάρχει σημαντική εγχώρια υποδομή παραγωγής smartphone, κυρίως λόγω του υψηλού κόστους εργασίας, της πολυπλοκότητας της εφοδιαστικής αλυσίδας και της εξάρτησης από την προμήθεια εξαρτημάτων από το εξωτερικό.

Ο Έρικ Τραμπ σε ένα podcast τη Δευτέρα άφησε να εννοηθεί ότι η πρώτη παρτίδα του smartphone μπορεί να μην παραχθεί στις ΗΠΑ κάτι που θα συμβεί στη συνέχεια. Ο πρόεδρος έχει δηλώσει ότι έθεσε τα επιχειρηματικά του συμφέροντα σε ένα trust που διαχειρίζονται τα παιδιά του για να αποφύγει τις συγκρούσεις συμφερόντων, αλλά τα έσοδα από τέτοιες επιχειρηματικές δραστηριότητες θα πλουτίσουν τελικά τον πρόεδρο, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή της σειράς των οικογενειακών επιχειρήσεων Τραμπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γονείς άφησαν βρέφος στο μπαλκόνι να κλαίει... και πήγαν για ύπνο!

Πρώτη «καμπάνα» 392 εκατ. ευρώ από την ΕΕ για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis