Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ
Τραμπ: Κοινός στόχος μία ειρηνευτική συμφωνία για το τέλος του πολέμου - Τη Δευτέρα στην Ουάσινγκτον ο Ζελένσκι
Τραμπ - Πούτιν
 clock 14:48 | 16/08/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Για μια «υπέροχη και πολύ επιτυχημένη μέρα στην Αλάσκα», κάνει λόγο ο Ντόναλντ Τραμπ, μία ημέρα μετά τη συνάντησή του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. «Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν πήγε πολύ καλά, όπως και η τηλεφωνική συνομιλία αργά το βράδυ με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι», πρόσθεσε.

Αναλυτικά η ανάρτηση Τραμπ

Μια υπέροχη και πολύ επιτυχημένη μέρα στην Αλάσκα! Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν πήγε πολύ καλά, όπως και η τηλεφωνική συνομιλία αργά το βράδυ με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι και διάφορους Ευρωπαίους ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ. Όλοι συμφώνησαν ότι ο καλύτερος τρόπος για να τερματιστεί ο φρικτός πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας είναι να προχωρήσουμε απευθείας σε μια ειρηνευτική συμφωνία, η οποία θα τερματίσει τον πόλεμο, και όχι σε μια απλή συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, η οποία συχνά δεν τηρείται. Ο Πρόεδρος Ζελένσκι θα έρθει στην Ουάσινγκτον, στο Οβάλ Γραφείο, το απόγευμα της Δευτέρας. Αν όλα πάνε καλά, θα προγραμματίσουμε μια συνάντηση με τον Πρόεδρο Πούτιν. Ενδεχομένως, θα σωθούν εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας σε αυτό το θέμα!.

«Ο Πούτιν δε θέλει κατάπαυση πυρός, αλλά συνολική συμφωνία για τερματισμό του πολέμου» είπε ο Τραμπ στον Ζελένσκι, όπως ανέφερε νωρίτερα ο Μπάρακ Ραβίντ, δημοσιογράφο του Axios σε ανάρτηση στο X.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

Ο Πρόεδρος Τραμπ είπε στον Ζελένσκι και στους ηγέτες του ΝΑΤΟ ότι ο Πούτιν δεν θέλει κατάπαυση του πυρός και προτιμά μια συνολική συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου. Σύμφωνα με πηγή που συμμετείχε στην τηλεφωνική συνδιάλεξη, ο Τραμπ είπε: «Νομίζω ότι μια γρήγορη ειρηνευτική συμφωνία είναι καλύτερη από μια κατάπαυση του πυρός».

 

Στις ΗΠΑ τη Δευτέρα ο Β. Ζελένσκι

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι θα συναντήσει τον Ντόναλντ Τραμπ τη Δευτέρα στην Ουάσινγκτον για να συζητήσουν για τη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, ύστερα από την συνάντηση που είχε στην Αλάσκα ο Αμερικανός πρόεδρος με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στον λογαριασμό του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X, ο Ζελένσκι ανέφερε επίσης ότι ο Ντόναλντ Τραμπ τον ενημέρωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα για τα “βασικά σημεία” της συνομιλίας που είχε με τον Πούτιν στην Αλάσκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρήτη: Κινητοποίηση του Λιμενικού για την επείγουσα διακομιδή 62χρονου σε νοσοκομείο

Αλγερία: 18 νεκροί και 9 τραυματίες μετά από πτώση λεωφορείου σε ποτάμι (βίντεο)

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis