Κόσμος

Τραγωδία στις Αλπεις: 25.000 αποζημίωση για κάθε θύμα από τη Lufthansa

Τραγωδία - Αλπεις

Αρνητικά σχόλια προκάλεσαν τα χαμηλά ποσά αποζημίωσης που προτείνει η Lufthansa στις οικογένειες των θυμάτων της Germanwings.

Το μοιραίο αεροσκάφος συνετρίβη στις Αλπεις, μετά την τραγική απόφαση του πιλότου Αντρέας Λούμπιτζ να πάρει μαζί του στον θάνατο 150 ανθρώπους.

Το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τις οικογένειες των θυμάτων ανακοίνωσε πως η μητρική εταιρεία Lufthansa πρότεινε ως αποζημίωση το ποσό των 25.000 ευρώ για κάθε νεκρό, σε συνδυασμό με 10.000 ευρώ για κάθε συγγενή πρώτου βαθμού.

Το ποσό θα προστεθεί στα ήδη καταβληθείσες 50.000 ευρώ που έχουν λάβει από τις πρώτες ημέρες στους συγγενείς για κάθε ένα νεκρό. Την ίδια ώρα εκκρεμούν και απαιτήσεις για υλικές αποζημιώσεις για τα αντικείμενα τα οποία είχαν μαζί τους οι επιβάτες.

Οι συγγενείς που έχασαν τους ανθρώπους τους στο μοιραίο αεροσκάφος θεωρούν πως το ποσό είναι απαράδεκτο και φέρνουν ως παράδειγμα την αποζημίωση που δόθηκε για τα θύματα της πτώσης του Concorde της Air France το 2000 που είχε φθάσει περί το 1.000.000 ευρώ για κάθε θύμα.

Η εταιρεία αναφέρει πως το ποσό είναι υψηλότερο από τις νόμιμες υποχρεώσεις της, σύμφωνα με το Γερμανικό Δίκαιο, ενώ επισημαίνει ότι εκτός αυτών υπάρχει ένα ταμείο 6 εκατ. ευρώ για βοήθεια στις οικογένειες των θυμάτων και ένα ακόμα ύψους 7,8 εκατομμυρίων ευρώ για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών των θυμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ

 

Κόσμος

Ελπιδοφορος: Εξέφρασε ευγνωμοσύνη «για την εκτίμηση Μπάιντεν στην Ορθόδοξη Εκκλησία»

ελπιδοφόρος

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος μοιράστηκε τις θερμές ευχές για το Πάσχα που απηύθυνε με δήλωσή του προς όλους τους φίλους της Ορθόδοξης Χριστιανικής Κοινότητας ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζόζεφ Μπάιντεν, με την Πρώτη Κυρία, Τζιλ.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος χαρακτήρισε τον χαιρετισμό του Αμερικανού Προέδρου ως ένα μήνυμα που αντανακλά την κοινή ελπίδα όλων των ανθρώπων για τον θρίαμβο του φωτός απέναντι στο σκοτάδι. Εξέφρασε, μάλιστα, την ευγνωμοσύνη του προς τον Τζόζεφ Μπάιντεν για τις αξίες της πίστης που ενστερνίζεται και για την εκτίμησή του στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τη σύσταση των «Γερουσιαστών για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό», ανακοίνωσε ο Ελπιδοφόρος

Εμβόλια: Διχασμένοι οι ηγέτες της ΕΕ για την άρση της πατέντας

Σύνοδος Κορυφής: Πολωνία και Ουγγαρία αντιτάχθηκαν στη χρήση του όρου «ισότητα των φύλων»