Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ
Τραγωδία στην Ινδονησία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από φωτιά σε πλοίο – Διασώθηκαν 280 (βίντεο)
ινδονησια - φωτια σε πλοιο
 clock 20:29 | 20/07/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους και μία έγκυος γυναίκα, έχασαν τη ζωή τους όταν επιβατηγό πλοίο με εκατοντάδες επιβάτες τυλίχθηκε στις φλόγες στα ανοιχτά του νησιού Σουλαουέζι στην Ινδονησία, σήμερα, Κυριακή (20/7).

Το πλοίο KM Barcelona 5 είχε αποπλεύσει από την περιοχή Ταλάουντ και είχε προορισμό τη Μαναδό, πρωτεύουσα της επαρχίας Βόρειου Σουλαουέζι, όταν ξέσπασε πυρκαγιά κοντά στην παραθαλάσσια περιοχή Τάλιζε, σύμφωνα με τον αντιναύαρχο Ντένιχ Χεντράτα, διοικητή του στόλου της Ινδονησίας.

Σύμφωνα με τις αρχές, έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής 284 άτομα, ενώ η επιχείρηση εκκένωσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Στην επιχείρηση συμμετέχουν τρία πολεμικά πλοία και τοπικοί ψαράδες, οι οποίοι κατάφεραν να εντοπίσουν και να διασώσουν επιζώντες που παρασύρονταν από τα κύματα φορώντας σωσίβια.

Οι εικόνες που δημοσίευσε η Εθνική Υπηρεσία Έρευνας και Διάσωσης της Ινδονησίας είναι συγκλονιστικές: επιβάτες τρομοκρατημένοι πηδούν στη θάλασσα, ενώ μαύρος καπνός και φλόγες ξεπηδούν από το πλοίο που καίγεται.

«Εστιάζουμε ακόμα στην επιχείρηση διάσωσης», δήλωσε ο αντιναύαρχος Χεντράτα όπως μεταδίδει το AP, προσθέτοντας ότι τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστά τα ακριβή στοιχεία για τον συνολικό αριθμό επιβατών και μελών του πληρώματος, ούτε έχουν αναφερθεί τραυματισμοί πέραν των πέντε επιβεβαιωμένων νεκρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συρία: Πάνω από 1.000 οι νεκροί σε μία εβδομάδα λόγω συγκρούσεων

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis