Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στη Νιγηρία από επίθεση αυτοκτονίας γυναίκας καμικάζι

nigiria.jpg
 clock 21:38 | 10/03/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Μια βομβίστρια αυτοκτονίας σκότωσε τουλάχιστον έξι ανθρώπους σήμερα στην πόλη Μαϊντουγκούρι, την πρωτεύουσα της πολιτείας Μπόρνο της Νιγηρίας, σύμφωνα με στρατιωτικές και νοσοκομειακές πηγές.

Αυτόπτες μάρτυρες από την πόλη αυτή ανέφεραν ότι το απόγευμα σημειώθηκαν δύο εκρήξεις, μία στην ψαραγορά Μάντεϊ Μάρκετ και άλλη μία στον εμπορικό δρόμο Γκίντα Μαντάρα. Στη Μάντεϊ Μάρκετ είχε γίνει επίθεση και το Σάββατο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 58 άνθρωποι.

"Δεν επιτρεπόταν η πρόσβαση σε κανέναν στα σημεία αυτά", είπε ένας κάτοικος της περιοχής, ο Μπούκαρ Άλι, ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή την ώρα των εκρήξεων.

Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, μια γυναίκα πυροδότησε τη βόμβα με την οποία ήταν ζωσμένη στον δρόμο κοντά στη Μάντεϊ Μάρκετ. Ένας περαστικός, ο Αμπντουλαζίζ Ολαουάλε, που απείχε μόλις μερικά μέτρα από το σημείο της έκρηξης, επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για μια γυναίκα, λέγοντας ότι είδε το καμένο πτώμα της.

"Κυκλοφορούσε πολύς κόσμος. Πολλοί περίμεναν για να πάρουν ταξί και άλλοι απλώς περνούσαν από τον δρόμο", είπε.

Το Μαϊντουγκούρι είναι το "λίκνο" της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, που εδώ και έξι χρόνια μάχεται για να ανασυστήσει ένα μεσαιωνικό ισλαμικό χαλιφάτο στη βορειοανατολική Νιγηρία. Οι εξτρεμιστές προσπάθησαν να καταλάβουν την πόλη στα τέλη Ιανουαρίου, σκοτώνοντας περισσότερους από 100 ανθρώπους στην επιχείρηση εκείνη ενώ επιτέθηκαν και πάλι στις αρχές Φεβρουαρίου.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis