Κόσμος

Τουρκία: Πολιτικά τα κίνητρα στην αναβάθμιση του East Med Gas Forum

τουρκικό ΥΠΕΞ

Την έντονη αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η μονογραφή του καταστατικού του East Med Gas Forum, κατά την 3η Υπουργική Σύνοδο του Φόρουμ Αερίου Νοτιοανατολικής Μεσογείου, που έγινε στην Αίγυπτο.

«Η προσπάθεια του φόρουμ είναι μια μη ρεαλιστική πρωτοβουλία που ξεκίνησε από ορισμένες χώρες με πολιτικά κίνητρα υπό την ψευδαίσθηση του αποκλεισμού της Τουρκίας από την ενεργειακή εξίσωση στην ανατολική Μεσόγειο» αναφέρει στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι.

Σύμφωνα με τον ίδιο «αν ο στόχος του φόρουμ ήταν η συνεργασία σίγουρα η Τουρκία και οι τουρκοκύπριοι θα είχαν προσκληθεί. Τέτοιες πρωτοβουλίες κατά της Τουρκίας και των τουρκοκυπρίων δεν θα συμβάλουν στην είρηνη και τη συνεργασία στην περιοχή. Κάθε πρωτοβουλία που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και τους τουρκοκύπριους στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα πετύχει».

«Συνεπώς η πρωτοβουλία αποτελεί μια επιπλέον απόδειξη ότι χώρες που δεν έχουν ανταποκριθεί στις εκκλήσεις μας για διάλογο, εξακολουθούν να κηνυγούν ματαίες ελπίδες» προστίθεται στην ανακοίνωση η οποία συνεχίζει με τη φράση «δείχνει επίσης το άδικο των πολιτικών τους στην περιοχή».

Ο κ. Ακσόι καταλήγει με το μήνυμα ότι «θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα νόμιμα δικαιώματα και δικαιώματα της Τουρκίας και των τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο».

Κόσμος

Υπόθεση Μαντλίν: "Ναι, είναι νεκρή", λέει ο εισαγγελέας

Μαντλίν

Ο Γερμανός εισαγγελέας Hans Christian Wolters ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν σημαντικές αποδείξεις ότι η Madeleine McCann είναι νεκρή.

Μιλώντας στο πορτογαλικό κανάλι RTP την Τρίτη, ο εισαγγελέας Hans Christian Wolters δήλωσε ότι οι ανακριτές έχουν στοιχεία ότι η μικρή Madeleine που απήχθη από ένα θέρετρο διακοπών στην Πορτογαλία το 2007 έχει πεθάνει.

Όταν ρωτήθηκε εάν υπήρχαν ουσιαστικά στοιχεία ότι η Madeleine, η οποία ήταν τριών ετών όταν εξαφανίστηκε, είναι νεκρή, ο κ. Wolters απάντησε: «Ναι».

Ωστόσο, αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες όταν ρωτήθηκε ποια στοιχεία είχε. «Δεν μπορώ να πω τίποτα παραπάνω. Δεν μπορώ να πω τι έχουμε, αλλά έχουμε»

Σύμφωνα με την Ιndependent πάντως ξεκαθάρισε ότι οι γονείς της μικρής δεν έχουν καμία σχέση ή ανάμειξη με τον θάνατό της όπως είχε γραφτεί και ειπωθεί παλαιότερα.

Ο κ. Wolters δήλωσε τον Ιούνιο ότι πίστευε ότι η Madeleine ήταν νεκρή και είχε αναγνωρίσει τον καταδικασμένο παιδόφιλο και βιαστή Christian Brueckner ως πρωταρχικό ύποπτο στην υπόθεση.

Ο Brueckner, ο οποίος εκτίει επί του παρόντος ποινή για διακίνηση ναρκωτικών στη βόρεια Γερμανία, επιμένει ότι δεν έχει καμία σχέση με την εξαφάνιση της Madeleine και οι δικηγόροι του υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει και κάποιο στοιχείο που να τον δένει με την υπόθεση.