Κόσμος

Τουρκία: «Μπλόκο» στην πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα μετά τα γεγονότα στη Συρία

τουρκια συρια κουρδοι.jpg

Στη διακοπή της πρόσβασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προχώρησε η Άγκυρα, μετά τις επιθέσεις κατά Τούρκων στρατιωτών στην Ιντλίμπ της Συρίας. Η πρόσβαση διακόπηκε για 15 ώρες, σύμφωνα με την ομάδα παρακολούθησης του διαδικτύου NetBlocks.

Σύμφωνα με τα μέλη της ομάδας, το Twitter, το Facebook και το Instagram σταμάτησαν να είναι προσβάσιμα από τις 23.30 χθες το βράδυ (τοπική ώρα) μέσω του κρατικού φορέα τηλεπικοινωνικών Turk Telecom και στη συνέχεια και μέσω των υπολοίπων κορυφαίων παρόχων.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι οι διακομιστές του Youtube και του WhatsApp περιορίστηκαν επίσης εν μέρει ταυτόχρονα ή λίγο μετά, σύμφωνα με την ομάδα.

Σήμερα, η NetBlocks ανακοίνωσε ότι η πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκαθίσταται μετά από 16 ώρες. Η κυβέρνηση δεν έκανε καμία ανακοίνωση για τους περιορισμούς.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η Άγκυρα θέτει περιορισμούς στις πλατφόρμες, ειδικά σε περιόδους κρίσεις και γεγονότων που σχετίζονται με τη Συρία.

Κόσμος

Κορωνοϊός στη Γαλλία: Δραματική αύξηση στους νεκρούς - 833 νέοι θάνατοι

κορωνοϊός Γαλλία

Δραματική αύξηση στον ημερήσιο αριθμό νεκρών από τον κορωνοϊό σημείωσε η Γαλλία τη Δευτέρα, καταγράφοντας 833 νέα θύματα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ολιβιέ Βεράν.

Κι όλα αυτά, όταν την Κυριακή είχε καταγραφεί ο χαμηλότερος αριθμός νεκρών μετά από αρκετές ημέρες (357). Έτσι, ο συνολικός αριθμός θανάτων στη χώρα από τον κορωνοϊό ανήλθε σε 8.911.