Κόσμος

Το Ομάν χαιρετίζει την απόφαση για ομαλοποίηση των σχέσεων Μπραχρέιν - Ισραήλ

ομάν

Το Ομάν χαιρέτισε την απόφαση του Μπαχρέιν να ομαλοποιήσει τις σχέσεις με το Ισράηλ και εξέφρασε την ελπίδα ότι η κίνηση αυτή θα συμβάλει στην ειρήνη μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, όπως μετέδωσαν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ομάν.

Το Μπαχρέιν έγινε την Παρασκευή η δεύτερη χώρα του Κόλπου που θα ομαλοποιήσει τις σχέσεις με το Ισραήλ μετά από αντίστοιχη ανακοίνωση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων πριν από ένα μήνα.

Το Ομάν «ελπίζει ότι αυτό το νέο μονοπάτι στρατηγικής που ακολουθούν ορισμένες αραβικές χώρες θα συμβάλει στην επίτευξη ειρήνης που θα βασίζεται στον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής σε παλαιστινιακά εδάφη και την εγκαθίδρυση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με την ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα», σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Ο υπουργός πληροφοριών του Ισραήλ ανέφερε λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας ΗΑΕ-Ισραήλ στις 13 Αυγούστου ότι και το Ομάν μπορεί να ομαλοποιήσει τις σχέσεις του με τη χώρα. Το Ομάν έχει χαιρετίσει τις αποφάσεις των ΗΑΕ και του Μπαχρέιν αλλά δεν έχει προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο αναφορικά με τις προοπτικές για ομαλοποίηση σχέσεων.

Κόσμος

Το Σάββατο η εξόδιος ακολουθία για τον μακαριστό Επίσκοπο πρώην Ερζεγοβίνης

Σκήνωμα επισκόπου Ερζεγοβίνης Αθανασίου

Αρχιερατικό συλλείτουργο με τη συμμετοχή πλειάδας ιερέων τελέστηκε το πρωί ενώπιον του σκηνώματος του μακαριστού επισκόπου πρώην Ερζεγοβίνης Αθανάσιου στον Καθεδρικό Ναό του Trebinje.

Στο συλλείτουργο έλαβαν μέρος ο επιχώριος επίσκοπος Ερζεγοβίνης Δημήτριος καθώς και ο επίσκοπος Ντύσελντορφ Γρηγόριος του Πατριαρχείου Μόσχας.

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού κυρού Αθανασίου θα τελεσθεί αύριο στις 10 στον Καθεδρικό Ναό του Trebinje ενώ θα ακολουθήσει πομπή μέχρι τη Μονή Tvrdoš, στο κοιμητήριο της οποίας πρόκειται να ταφεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορωνοϊός: Στο "βαθύ κόκκινο" ο Δήμος Ανωγείων - Προειδοποίηση για Ρέθυμνο και Χανιά

Κάιρο: Τρισάγιο στον Άγ. Γεώργιο από τον Πατριάρχη Θεόδωρο

Κύπρος: Τι απαντά ο καθηγητής Χρ. Οικονόμου στην κυβέρνηση για το τραγούδι της Eurovision