Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ
Τέλος οι συμφωνίες για την προστασία των τρανς μαθητών από την κυβέρνηση Τραμπ
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ
 clock 22:10 | 07/04/2026
writer icon newsroom ekriti.gr

Το υπουργείο Παιδείας των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε τη Δευτέρα 6/4 ότι βάζει τέλος σε συμφωνίες που είχαν συνάψει προηγούμενες κυβερνήσεις με πέντε σχολικές περιφέρειες και ένα κολέγιο, οι οποίες αποσκοπούσαν στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της προστασίας των τρανς μαθητών.

Η απόφαση σημαίνει ότι το υπουργείο δεν θα παίζει πλέον ρόλο στην επιβολή αυτών των συμφωνιών, οι οποίες απαιτούσαν από τα σχολεία να λάβουν μέτρα για να συμμορφωθούν με την ομοσπονδιακή νομοθεσία για τα δικαιώματα των πολιτών.

Οι περιοχές που επηρεάζονται είναι η σχολική περιφέρεια Cape Henlopen στο Ντέλαγουερ, η σχολική περιφέρεια Fife στην Ουάσινγκτον, η σχολική περιφέρεια Delaware Valley στην Πενσιλβάνια και η σχολική περιφέρεια La Mesa-Spring Valley, το Sacramento City Unified και το Taft College στην Καλιφόρνια.

Υπό τις κυβερνήσεις Μπάιντεν και Ομπάμα, το υπουργείο είχε υιοθετήσει τον Τίτλο IX, ο οποίος απαγορεύει τις διακρίσεις λόγω φύλου στην εκπαίδευση, ώστε να περιλαμβάνει προστασία για τους τρανς και ομοφυλόφιλους μαθητές.

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ έχει επιβάλει κυρώσεις σε σχολεία που έχουν καταβάλει προσπάθειες να διευκολύνουν τους μαθητές με βάση την ταυτότητα φύλου τους. Έχει καταθέσει αγωγές στην Καλιφόρνια και τη Μινεσότα σχετικά με τις κρατικές πολιτικές που επιτρέπουν στους τρανς μαθητές να συμμετέχουν σε διασχολικά αθλήματα και έχει ξεκινήσει έρευνες για τα πολιτικά δικαιώματα σε σχολεία και πανεπιστήμια σχετικά με τις πολιτικές τους για τους τρανς μαθητές.

Πηγή: Associated Press

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η νέα απαγόρευση της ΕΕ που αλλάζει τα δωμάτια των ξενοδοχείων και... ξενερώνει τους πελάτες

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis