Κόσμος

Συγκλονίζουν οι εικόνες με το κοάλα που πενθεί τον νεκρό φίλο του

Κοάλα στην Αυστραλία,πενθεί για το θάνατο του ”φίλου του”.jpg

Συγκλονίζει η εικόνα με το κοάλα στην Αυστραλία, που φαίνεται να πενθεί για το θάνατο του ”φίλου του”, κατά την διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών στο Νήσος Καγκουρό.

Στην φωτογραφία, που τραβήχτηκε την Τετάρτη, το πληγωμένο και τραυματισμένο κοάλα, κάθεται με το πρόσωπό του κρυμμένο στο στήθος του, κοντά σε ένα νεότερο κοάλα που έχει πεθάνει.

Κοάλα στην Αυστραλία,πενθεί για το θάνατο του ”φίλου του”
Κοάλα στην Αυστραλία,πενθεί για το θάνατο του ”φίλου του”

Δεκάδες εικόνες δείχνουν τους διασώστες από την Διεθνή Ομάδα Αντιμετώπισης Κρίσεων που μάζεψαν το κοάλα τυλίγοντάς το σε μια πετσέτα. 

Διασώστες μάζεψαν το κοάλα
Διασώστες μάζεψαν το κοάλα

Περισσότερα από 80 εκατομμύρια στρέμματα έχουν καεί μέχρι στιγμής, μια περιοχή σχεδόν ίση με την έκταση της Αυστρίας.

Η διασώστρια που απεικονίζεται στην φωτογραφία, Κέλλυ Ντόνιθαν, δήλωσε στο One Green Planet, ότι αυτή, ήταν μία από τις σκληρότερες σκηνές που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, λέγοντας πως υπήρχαν απανθρακωμένα ζώα παντού.

Η διασώστρια Κέλλυ Ντόνιθαν,
Η διασώστρια Κέλλυ Ντόνιθαν,

«Κάθε μέρα βρίσκουμε ζώα, ζωντανά, τραυματισμένα ή ζαλισμένα. Είναι μεγάλη ανακούφιση που μπορούμε να τους προσφέρουμε άμεση βοήθεια».

Το πληγωμένο κοάλα στην αγκαλιά της διασώστριας
Το πληγωμένο κοάλα στην αγκαλιά της διασώστριας

Κόσμος

Νεκρή 8χρονη από τη σπάνια ασθένεια των πρόωρων γηρατειών

κοριτσάκι

Το νεαρότερο θύμα της προγηρίας, μιας σπάνιας γενετικής ασθένειας που επηρεάζει μόλις 160 ανθρώπους στον πλανήτη, έγινε ένα κοριτσάκι 8 χρονών από την Ουκρανία, του οποίου η βιολογική ηλικία πλησίαζε τα 80 χρόνια.

Πρόκειται για το σύνδρομο Hutchinson-Gilford ή αλλιώς προγηρία το οποίο προσβάλλει το δέρμα, το μυοσκελετικό σύστημα και τα αγγεία και χαρακτηρίζεται από εκδηλώσεις πρόωρου γήρατος. Σύμφωνα με επιστήμονες προσβάλλει μόλις 1 στα 20 εκατομμύρια νεογέννητα στον πλανήτη

Η επίσημη αιτία θανάτου της ήταν η πολυοργανική ανεπάρκεια εξαιτίας της πρόωρης γήρανσης. 

Όπως έλεγε η μητέρα της σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε όταν η Άννα ήταν 3 χρόνων, το κοριτσάκι περπάτησε όταν ήταν 10 μηνών. Στους 11 μήνες την ακολουθούσε σε όλο το σπίτι αλλά φοβόταν το φως, οπότε έβγαινε έξω από αυτό, όταν σκοτείνιαζε.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι πάσχοντες από προγηρία πεθαίνουν συνήθως από εγκεφαλικά. Η Άννα υπέφερε από πολλαπλά εγκεφαλικά, τα οποία επηρέασαν την κίνηση των χεριών και των ποδιών της.