Κόσμος

Συγκλονίζουν οι εικόνες με το κοάλα που πενθεί τον νεκρό φίλο του

Κοάλα στην Αυστραλία,πενθεί για το θάνατο του ”φίλου του”.jpg

Συγκλονίζει η εικόνα με το κοάλα στην Αυστραλία, που φαίνεται να πενθεί για το θάνατο του ”φίλου του”, κατά την διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών στο Νήσος Καγκουρό.

Στην φωτογραφία, που τραβήχτηκε την Τετάρτη, το πληγωμένο και τραυματισμένο κοάλα, κάθεται με το πρόσωπό του κρυμμένο στο στήθος του, κοντά σε ένα νεότερο κοάλα που έχει πεθάνει.

Κοάλα στην Αυστραλία,πενθεί για το θάνατο του ”φίλου του”
Κοάλα στην Αυστραλία,πενθεί για το θάνατο του ”φίλου του”

Δεκάδες εικόνες δείχνουν τους διασώστες από την Διεθνή Ομάδα Αντιμετώπισης Κρίσεων που μάζεψαν το κοάλα τυλίγοντάς το σε μια πετσέτα. 

Διασώστες μάζεψαν το κοάλα
Διασώστες μάζεψαν το κοάλα

Περισσότερα από 80 εκατομμύρια στρέμματα έχουν καεί μέχρι στιγμής, μια περιοχή σχεδόν ίση με την έκταση της Αυστρίας.

Η διασώστρια που απεικονίζεται στην φωτογραφία, Κέλλυ Ντόνιθαν, δήλωσε στο One Green Planet, ότι αυτή, ήταν μία από τις σκληρότερες σκηνές που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, λέγοντας πως υπήρχαν απανθρακωμένα ζώα παντού.

Η διασώστρια Κέλλυ Ντόνιθαν,
Η διασώστρια Κέλλυ Ντόνιθαν,

«Κάθε μέρα βρίσκουμε ζώα, ζωντανά, τραυματισμένα ή ζαλισμένα. Είναι μεγάλη ανακούφιση που μπορούμε να τους προσφέρουμε άμεση βοήθεια».

Το πληγωμένο κοάλα στην αγκαλιά της διασώστριας
Το πληγωμένο κοάλα στην αγκαλιά της διασώστριας

Κόσμος

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Έκλεισε το κρεματόριο του Μιλάνου λόγω μεγάλου αριθμού σορών

κορωνοϊος Ιταλια

Πρωτόγνωρες σκηνές εκτυλίσσονται στον ιταλικό βορρά, με τον κορωνοϊό να εδραιώνει καθεστώς χάους. Το μεγαλύτερο κρεματόριο του Μιλάνου έκλεισε τις πόρτες του, μην μπορώντας να διαχειριστεί τον τεράστιο αριθμό σορών που μεταφέρονται εκεί για αποτέφρωση.

Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό, η πανδημία σκότωσε επιπλέον 760 ανθρώπους τις τελευταίες 24 ώρες στην Ιταλία, εκ των οποίων 366 στη Λομβαρδία, με την περιοχή του Μιλάνου να είναι η πλέον πληγείσα.

Από την έναρξη της πανδημίας, το 50% και πλέον των θανάτων στη Ιταλία (7.960 εκ των 13.915) έχει καταγραφεί εκεί.

Το κυριότερο κρεματόριο του Μιλάνου χρειάστηκε να διαχειριστεί «μια συνεχή και προοδευτική αύξηση σορών προς αποτέφρωση», επισημαίνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με την ίδια, το διάστημα αναμονής ήταν 20 ημέρες. Εάν αυτό το διάστημα συνέχιζε να αυξάνεται, αυτό θα προκαλούσε «προβλήματα υγιεινής και υγείας». Το κρεματόριο δεν θα δέχεται πλέον σορούς για έναν μήνα.

Οι αρχές της πόλης επισημαίνουν ότι 2.155 Μιλανέζοι πέθαναν τον Μάρτιο έναντι 1.224 την ίδια περίοδο το 2019.

«Οι υπηρεσίες μας εκφοράς και καύσης νεκρών και οι εργαζόμενοί μας στα κοιμητήρια εργάζονται ακούραστα, με ανεπτυγμένη αίσθηση των ευθυνών τους» σχολίασε ο Ρομπέρτο Κόκο, αντιδήμαρχος δημόσιων υπηρεσιών.