Κόσμος

Το συγκλονιστικό αντίο Ιταλού παρουσιαστή σε γονείς και θείους που πέθαναν από τον κορωνοϊό

Gabriele Corsi

Η τελευταία ανάρτηση που μοιράστηκε ο Gabriele Corsi, παρουσιαστής του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης, καθώς και το πρόσωπο του γκρουπ τριών κωμικών - Trio Medusa είναι συγκλονιστική. Ένα κείμενο που είναι ένα πραγματικό ποίημα 

Συγκινητικά τα λόγια για τη μητέρα του, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή μόνη της στο νοσοκομείο. «Ήταν η μητέρα μου. Αυτή η κομψή κυρία πέθανε μόνη της στο νοσοκομείο επειδή δεν μπορούσα να την επισκεφτώ. Ο μεγαλύτερος πόνος. Εκείνη. Μόνη.», γράφει ο Gabriele Corsi.
Κλείνοντας ο Ιταλός παρουσιαστής στέλνει το δικό του μήνυμα σε όσους επιμένουν να μην αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης με τον κορωνοϊό. «Για μερικούς, "μόνο οι γέροι πεθαίνουν", "ναι, αλλά ήταν ήδη άρρωστοι", "πολλοί περισσότεροι πεθαίνουν από άλλες αιτίες".
Και αν είστε μεταξύ αυτών που τα πιστεύουν όλα αυτά, πραγματικά δεν μάθατε τίποτα από αυτά που συμβαίνουν στην Ιταλία».

Την ανάρτηση συνοδεύει ένα απόκομμα εφημερίδας με νεκρολογίες από την Ιταλία.

Η ανάρτηση στο facebook

«Ήταν ο πατέρας μου.
Αυτός στην πιο θολή από τις φωτογραφίες στις νεκρολογίες εχθές.
Ήταν ο πατέρας μου.
Τον θυμάμαι με μαύρο μούσι να μου μαθαίνει μπάλα στο πάρκο κάτω από το σπίτι μας.
Ήταν η μητέρα μου. Αυτή η κομψή κυρία πέθανε μόνη της στο νοσοκομείο επειδή δεν μπορούσα να την επισκεφτώ.
Ο μεγαλύτερος πόνος.

Εκείνη. Μόνη.
Ήταν η μητέρα μου, που μου έκανε χώρο στο μεγάλο κρεβάτι όταν είχα πυρετό και μου φαινόταν πάντα πως αυτό ήταν η μόνη μου γιατρειά.
Ήταν ο θείος μου.
Αυτός ο κύριος με τα γυαλιά που έφυγε μεταξύ πολλών άλλων εχθές.
Ήταν ο θείος μου. Αυτός ο ίδιος ο θείος που με έπαιρνε να παίξουμε με τα αεροπλανάκια και με έκανε και πέταγα, κι ας πατούσαν τα πόδια μου κάτω.
Ήταν η θεία μου.
Η κυρία χωρίς φωτογραφία. Μόνο ημερομηνία γέννησης και θανάτου.
Ήταν η θεία μου, γιατί δεν μπορούμε καν να πάμε στο σπίτι της για να βρούμε μια φωτογραφία της. Αυτή που κάποια Χριστούγεννα μου έκανε δώρο την πρώτη μου φωτογραφική μηχανή.
Ήταν ο πατέρας μου. Ήταν η μητέρα μου.
Ήταν οι θείοι μου, οι γείτονές μου, οι γονείς μου, οι συγγενείς των φίλων μου.
Εκείνοι που τώρα δεν μπορούμε να κλάψουμε.
Εκείνοι που, τώρα, δεν μπορούμε να αγκαλιάσουμε ο ένας τον άλλο να περάσει ο πόνος. Εκείνοι που δεν ξέρεις ποιοι είναι.
Αλλά εγώ ξέρω. Για μερικούς, "μόνο οι γέροι πεθαίνουν", "ναι, αλλά ήταν ήδη άρρωστοι", "πολλοί περισσότεροι πεθαίνουν από άλλες αιτίες".
Και αν είστε μεταξύ αυτών που τα πιστεύουν όλα αυτά, πραγματικά δεν μάθατε τίποτα από αυτά που συμβαίνουν στην Ιταλία».

 

 

 

Ελλάδα

Ξάνθη: Μαζικοί έλεγχοι για τον κορωνοϊό σε όλους τους πολίτες τεσσάρων δήμων

κορωνοϊός

Προληπτικές δειγματοληψίες (τεστ) για το νέο κορονοϊό αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν σε όλους τους πολίτες των δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης. Η απόφαση αυτή ελήφθη, χθες το απόγευμα, ύστερα από τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, το δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη και το δήμαρχο Μύκης Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκε η μέχρι σήμερα επιδημιολογική πορεία της πόλης της Ξάνθης και των όμορων δήμων της περιφερειακής ενότητας και έγινε αναφορά στα νέα κρούσματα που έχουν παρουσιαστεί στην περιοχή. Έτσι, αποφασίστηκε η διενέργεια δειγματοληψιών το τριήμερο 4-6 Ιουνίου από συνεργεία του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας που θα έρθουν στην Ξάνθη για το σκοπό αυτό.

Ο Δήμος Καβάλας και η Περιφέρεια ΑΜΘ, με ανακοινώσεις τους ενημερώνουν τους πολίτες των δήμων Μύκης, Ξάνθης, Αβδήρων και Τοπείρου να προσέλθουν στα σημεία που έχουν οριστεί προκειμένου να δώσουν δείγματα στα συνεργεία που έχουν δημιουργηθεί.

Συνολικά δεκαπέντε συνεργεία του ΕΟΔΥ και της Πολιτιστικής Προστασίας θα βρίσκονται από σήμερα έως και το Σάββατο σε δέκα περιοχές στους κατά τόπους δήμους, προκειμένου να λάβουν τις απαραίτητες δειγματοληψίες και να καταγράψουν τα στοιχεία επικοινωνίας των πολιτών που θα προσέλθουν.

Η απόφαση για τις μαζικές δειγματοληψίες έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την κοινή ανακοίνωση των πέντε Ιατρικών Συλλόγων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι Ιατρικοί Σύλλογοι -μεταξύ άλλων-ζητούσαν την κατεπείγουσα διενέργεια μαζικού ελέγχου του πληθυσμού με τεχνική PCR για τον καθορισμό επιπολασμού της νόσου από την Covid-19 στο νομό Ξάνθης (λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων σε σχέση με τους όμορους νομούς), πριν από την άρση του περιορισμού ανάμεσα στις περιφερειακές ενότητες.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης Αναστάσιος Καραδέδος, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ–ΜΠΕ δεν κρύβει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι έστω και με κάποια καθυστέρηση γίνεται το αυτονόητο, καθώς καθημερινά παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων στην Ξάνθη, συγκριτικά με τους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας.

«Χθες το βράδυ», σημείωσε ο κ. Καραδέδος, «είχαμε μια συνάντηση με το δήμαρχο της Ξάνθης ώστε να συντονιστούν όλες αυτές οι προσπάθειες για τους μαζικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους. Απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους πολίτες να προσέλθουν να δώσουν δείγματα. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να εντοπίσουμε όλες τις εστίες που υπάρχουν ώστε στη συνέχεια να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα και επιτέλους να σταματήσει να υπάρχει αυτή η συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή μας».