Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Στην Ιταλία νοσηλεύεται για θεραπεία το μοναδικό παιδί Παλαιστίνιας γιατρού που σώθηκε από ισραηλινό πλήγμα

παιδιά, πόλεμος, παλαιστίνη
 clock 09:38 | 01/06/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Ο Αδάμ, το μοναδικό από τα δέκα παιδιά της Παλαιστίνιας παιδιάτρου Αλάα Αλ Ναζάρ το οποίο σώθηκε από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, θα μεταφερθεί στη Ρώμη για να υποβληθεί σε επέμβαση, δήλωσε το Σάββατο ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί μόλις δοθούν οι αναγκαίες άδειες και πως ο Αδάμ θα μεταφερθεί στην Ιταλία συνοδευόμενος από τη θεία του και τα παιδιά της.

Αν δεν υπάρξουν γραφειοκρατικές καθυστερήσεις, η επέμβαση στον 11χρονο Αδάμ μπορεί να πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουνίου.

«Το γεγονός αυτό δείχνει ότι ο παλαιστινιακός λαός θεωρεί τη χώρα μας σημείο αναφοράς, ελπίδας και σωτηρίας», πρόσθεσε ο Ταγιάνι.

Πριν από μια εβδομάδα, βομβαρδισμοί του ισραηλινού στρατού είχαν προκαλέσει τον θάνατο εννέα από τα δέκα παιδιά της Παλαιστίνιας παιδιάτρου Αλάα Αλ Ναζάρ η οποία, την ώρα της επίθεσης εργαζόταν στο νοσοκομείο. Κατάφεραν να σωθούν μόνον ο σύζυγός της και ο μικρός Αδάμ.

Το παιδί φέρει βαριά τραύματα και βρίσκεται σε ένα από τα ελάχιστα νοσοκομεία που συνεχίζουν να λειτουργούν στη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γάζα: «Ένοπλοι» λεηλάτησαν μεγάλες ποσότητες ιατρικού εξοπλισμού, καταγγέλλει ο ΟΗΕ

Η Άννα Βίσση πόζαρε με μαγιό μαζί με την κόρη της

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis