Κόσμος

Σικάγο: Τρισάγιο για τον Πατριάρχη Σερβίας

Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος

Μνημόσυνο για τον μακαριστό Πατριάρχη Σερβίας κυρό Ειρηναίο στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τέλεσαν οι Ορθόδοξοι Ιεράρχες του Σικάγου, μετά από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικολάου της Ρουμανικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, στον Ρουμανικό Ιερό Καθεδρικό Ναό της πόλης, την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020.

Στο μνημόσυνο παρόντες ήταν ακόμα: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ναθαναήλ και ο Πρωτοσύγκελλος της Ελληνορθόδοξης Μητροπόλεως Σικάγου κ. Τιμόθεος, ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Νέας Γκρατσάνιτσας και Κεντρο-δυτικής Αμερικής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κ. Λογγίνος, ο Αρχιεπίσκοπος εν Σικάγω και Μέση Αμερική της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κ. Πέτρος και ο Αρχιεπίσκοπος Παύλος της OCA.

Στο τέλος της ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος ενθυμούμενος τη φωτεινή μορφή του μακαριστού Πατριάρχη Ειρηναίου, διαβεβαίωσε τον Σέρβο Επίσκοπο Λογγίνο πως κλήρος και λαός στην Ρουμανική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής προσεύχονται για την ψυχή του Πατριάρχη.

Στο δείπνο που ακολούθησε - όπως αναφέρει το ekklisiaonline.gr - οι ιεράρχες συζήτησαν για τα ποιμαντικά ζητήματα των ενοριών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, εκφράζοντας την ελπίδα να ξεπεραστεί σύντομα αυτή η κρίση με τη βοήθεια του Θεού.

Πρόθεση όλων ήταν να ξαναδοθεί ευκαιρία να υπάρξει η χαρά αυτής της ένωσης και σε άλλες περιπτώσεις σύντομα.

Κόσμος

Κορωνοϊός - Βρετανία: Κλειστά σχολεία μέχρι τουλάχιστον 8 Μαρτίου

σχολικο λεωφορειο

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων ότι τα σχολεία στην Αγγλία δε θα σταθεί δυνατό να ανοίξουν τελικά στις 22 Φεβρουαρίου, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.

Ο νέος χρονικός στόχος για το άνοιγμά τους είναι πλέον η 8η Μαρτίου, καθώς τότε η κυβέρνηση ελπίζει να έχουν αναπτύξει κάποια ανοσία τα 15 εκατομμύρια των πιο ευπαθών πολιτών που θα έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου, όπως είναι ο πρώτος σημαντικός ενδιάμεσος στόχος του εμβολιαστικού προγράμματος.

Ο κ. Τζόνσον επανέλαβε ότι τα σχολεία θα έχουν έγκαιρη προειδοποίηση δύο εβδομάδων πριν ανοίξουν.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός είπε επίσης ότι την εβδομάδα που αρχίζει στις 22 Φεβρουαρίου η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ένα σχέδιο για άρση του εθνικού lockdown, βασιζόμενη στα αποτελέσματα της εξέτασης των επιδημιολογικών δεδομένων εκείνης της περιόδου.

Ο κ. Τζόνσον ανακοίνωσε επίσης ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να υποχρεώνει σε δεκαήμερη καραντίνα σε επιλεγμένα ξενοδοχεία όσους καταφθάνουν στην Αγγλία και πιθανότατα σε όλο το Ην. Βασίλειο από χώρες που συνιστούν επίκεντρα της πανδημίας.

Το μέτρο θα εφαρμόζεται χωρίς εξαιρέσεις και οι ταξιδιώτες θα οδηγούνται στο κατάλυμά τους από κρατικούς αξιωματούχους.

Ειδήσεις σήμερα

Βρετανία - κορωνοϊός: Πάνω από 100.000 οι νεκροί - Αναλαμβάνει την ευθύνη ο Τζόνσον

Κορωνοϊός: Η Sanofi θα παράξει εμβόλια των Pfizer-BioNTech - Συνεχίζει και τη δική της έρευνα

Ουαλία - AstraZeneca: Συναγερμός για ύποπτο πακέτο σε εργοστάσιο παραγωγής εμβολίων