Κόσμος

Σε δημοπρασία αυθεντικές φωτογραφίες από την κατάκτηση της Σελήνης

selini5.jpg

Στη δημοπρασία θα υπάρχουν φωτογραφίες από την προσωπική συλλογή του Μπιλ Τάουμπ, ο οποίος ήταν ο πρώτος επίσημος φωτογράφος της NASA.

Από τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 50χρονα από την κατάκτηση της Σελήνης δεν θα μπορούσε να λείπει και οι οίκος Sotheby's, που, ως ενθύμιο της 20ης Ιουλίου 1969, οργανώνει μία ξεχωριστή δημοπρασία με φωτογραφίες αφιερωμένες στο κοσμοϊστορικό αυτό γεγονός.

Έως τις 3 Δεκεμβρίου, ο καθένας μπορεί να επισκεφθεί την επίσημη ιστοσελίδα του Sotheby's και να θαυμάσει τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που ιχνηλατούν όλα τα στάδια της πορείας που έφερε τον άνθρωπο να πατήσει την επιφάνεια της Σελήνης και την ανάπτυξη του διαστημικού προγράμματος που έκανε εφικτό αυτόν τον άθλο.

Στη δημοπρασία θα προταθούν φωτογραφίες από την προσωπική συλλογή του Μπιλ Τάουμπ, που ήταν ο πρώτος επίσημος φωτογράφος της NASA, ένα τμήμα των επισήμων λήψεων του αρχείου Red Number της ίδιας διαστημικής υπηρεσίας, από τη συλλογή του Φίλιπ Κάλπα, φωτογραφίες από το Lunar Orbiter της διετίας 1966-67 για την εκτόξευση πέντε αμερικανικών μη επανδρωμένων διαστημοπλοίων στη Σελήνη με στόχο να φωτογραφήσουν την επιφάνειά της.

Τέλος, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι φωτογραφίες του «Μπίλι» Έντουαρντ Μέγιερ, ιδρυτή των Free Community of Interests for the Border, Spiritual Sciences και Ufological Studies, ιδρυμάτων που στόχο είχαν να εντοπίσουν στιγμές επαφών άμεσου τύπου μεταξύ ανθρώπων και εξωγήινων. Όπως είχε εξηγήσει ο ίδιος ο Μέγιερ, σε ηλικία 5 ετών είχε την πρώτη του επαφή με εξωγήινα πλάσματα και έκτοτε είχε κρατήσει επαφές μαζί τους για το υπόλοιπο της ζωής του.

Οι φωτογραφίες του Μέγιερ είχαν ληφθεί το 1976 στο Μάιεριν της Ελβετίας και είναι κάποιες από τις πιο διάσημες λήψεις για φαινόμενα UFO στην ιστορία. Αν μη τι άλλο, μαζί με τη μαγική διάσταση που πάντοτε άνοιγε στη φαντασία των ανθρώπων η προοπτική για την κατάκτηση της Σελήνης, από τις φαντασιοκοπίες του Λουκιανού, τα μυθιστορήματα του Ιουλίου Βερν και τις διάφορες εκδοχές του Χόλιγουντ και οι φωτογραφίες του Μέγιερ έχουν τη δική τους αξία στο διήγημα περί Σύμπαντος και της ενδεχόμενης εξωγήινης ζωής.

Κόσμος

Αυτά είναι τα θύματα της μοιραίας πτήσης του ελικοπτέρου του Κόμπι Μπράιαντ

Κόμπι Μπράιαντ-πτωση ελικοπτέρου.jpg

Στο τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο Sikorsky S76 που μετέφερε τον θρύλο του ΝΒΑ, Κόμπι Μπράιαντ, τραγικό θάνατο βρήκαν άλλα οκτώ άτομα, ανάμεσά τους και η 13χρονη κόρη του Τζιάνα ή αλλιώς Τζίτζι, η δεύτερη μεγαλύτερη από τις τέσσερις κόρες του Κόμπι. 

Όλοι οι επιβαίνοντες μετέβαιναν σε αγώνα μπάσκετ όταν για άγνωστους ακόμα λόγους συνετρίβη. 

Εκτός από τον Κόμπι και την κόρη του, άλλα τρία μέλη προερχόμενα από την ίδια οικογένεια έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα.  Πρόκειται για τον Τζον Αλτομπέλι, προπονητή στην ομάδα μπάσκετ του Orange Coast College της Costa Mesa, τη σύζυγό του, Κέρι, και την κόρη τους Αλίσα, αγαπημένη συμπαίκτρια της Τζίτζι. 

 

 

Επίσης, ο σύζυγος της Κριστίνα Μάουζερ πόσταρε στο Facebook ότι πέθανε στο ίδιο δυστύχημα. Η Μάουζερ ήταν προπονήτρια μπάσκετ στο Harbor Day School του Newport Beach, όπου φοιτούσε η κόρη του Μπράιαντ. 

 

 

Επίσης, η Σάρα Τσέστερ και μία κόρη της, η Πέιτον, ήταν επιβάτες στη μοιραία πτήση την οποία πιλόταρε ο Άρα Ζομπαγιάν.