Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ
Σαρκοζί: Η έφεση κατά της καταδίκης του θα εκδικαστεί από τις 16 Μαρτίου ως τις 3 Ιουνίου
Νικολά Σαρκοζί
 clock 15:18 | 13/11/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Η έφεση του πρώην προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, για την υπόθεση της χρηματοδότησης από τη Λιβύη της προεκλογικής εκστρατείας του για την προεδρία το 2007, θα εκδικαστεί από τις 16 Μαρτίου ως τις 3 Ιουνίου 2026, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη (13/11) το Εφετείο του Παρισιού.

Σαρκοζί: Με το νέο έτος η έφεση κατά της καταδίκης του 

Υπενθυμίζεται ότι ο Σαρκοζί καταδικάσθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου σε φυλάκιση πέντε ετών και πέρασε 20 ημέρες στη φυλακή. Αιτία η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση επειδή, άφησε εν γνώσει του συνεργάτες του να ζητήσουν από τη Λιβύη του Μουάμαρ Καντάφι να χρηματοδοτήσει κρυφά τη νικηφόρα προεκλογική εκστρατεία του για την προεδρία το 2007.



Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας έμεινε τρεις εβδομάδες στη φυλακή και δηλώνει αθώος. Αποφυλακίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας (10/11) υπό δικαστικό έλεγχο, με την οικογένειά του, να τον περιμένει στην οικεία του στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού. Έφυγε από τη φυλακή της Σαντέ στο Παρίσι επιβιβαζόμενος σε αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια, συνοδευόμενος από μοτοσικλετιστές της αστυνομίας. Ο ίδιος δεν θα φορέσει βραχιολάκι. Έχει αστυνομική φρουρά και θεωρείται περιττός ο έλεγχος των κινήσεων του, γιατί γίνεται έλεγχος de facto. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βορίζια: Πώς οδηγήθηκαν οι Αρχές στα ίχνη του 23χρονου που φέρεται να έβαλε την βόμβα

Λάρισα: 49χρονη έχασε τη ζωή της όταν τα μαλλιά της μπλέχτηκαν στο ζυμωτήριο φούρνου

Κόσοβο: Ένα χωριό κατακλύστηκε από αρκούδες! (βίντεο)

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis