Η ρωσική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor επέβαλλε στην Google πρόστιμο 700.000 ρουβλίων (10.000 ευρώ) επειδή παραβίασε τον νόμο περί πληροφόρησης και ιδιαίτερα το μέρος της σχετικής νομοθεσίας που αφορά το φιλτράρισμα ιστότοπων που απαγορεύονται στην Ρωσία, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ρωσικής ρυθμιστική αρχής τηλεπικοινωνιών η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της.
Η Google σύμφωνα την Roskomnadzor, όπως αναφέρει η ανακοίνωση δεν τήρησε τις απαιτήσεις του νόμου για τον αποκλεισμό από την αναζήτηση παραπομπών σε διαδικτυακούς ιστότοπους, η πρόσβαση στους οποίους είναι περιορισμένη στην επικράτεια της Ρωσίας.
«Από ελέγχους που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι η Google πραγματοποιεί επιλεκτικό φιλτράρισμα στο μέρος της αναζήτησης, καθώς περισσότερο από τα δύο τρίτα των παραπομπών που περιλαμβάνει το μητρώο απαγορευμένης πληροφόρησης διατηρείται στην αναζήτηση» αναφέρει η ανακοίνωση.
Ρωσία: Πρόστιμο 700.000 ρουβλίων επέβαλε στην Google η ρωσική ρυθμιστική αρχή


Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.