Κόσμος

Ρωσία: Η εισαγγελία ζήτησε την απελευθέρωση του ηθοποιού Ουστίνοφ

ss_252863_170306_type13262.jpg

Την απελευθέρωση του νεαρού ηθοποιού, ο οποίος συνελήφθη κατά τη διάρκεια διαδήλωσης της αντιπολίτευσης και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3,5 ετών, αιτήθηκε η ρωσική εισαγγελία, μετά τη μεγάλη κινητοποίηση που έγινε υπέρ του, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων πολλές καλλιτεχνικές προσωπικότητες και θρησκευτικοί αξιωματούχοι.

Ο 23χρονος Πάβελ Ουστίνοφ καταδικάστηκε τη Δευτέρα σε φυλάκιση 3,5 ετών για βιαιοπραγία κατά των δυνάμεων της τάξης.

Ο Ουστίνοφ δηλώνει αθώος, σημειώνοντας ότι ούτε καν συμμετείχε στη διαδήλωση που γινόταν χωρίς την έγκριση των αρχών και κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη αυτό το καλοκαίρι και ότι περίμενε απλώς έναν φίλο του μπροστά σε έναν σταθμό του μετρό.
Μετά την καταδίκη του έγινε μια μεγάλη εκστρατεία υπέρ του, στην οποία μετείχαν τηλεοπτικοί αστέρες, καλλιτέχνες, κινηματογραφιστές, καθηγητές, ακόμη και ιερείς.

Κόσμος

Ερντογάν για Τριμερή: Εχθρικές οι πολιτικές Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου

Ερντογάν

Νέα επίθεση στην Ελλάδα εξαπέλυσε η Άγκυρα με αφορμή τη χθεσινή τριμερή Σύνοδο στην Κύπρο με τον πρόεδρο τηνς Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι απορρίπτει πλήρως την κοινή δήλωση Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου σημειώνοντας ότι περιέχει «αβάσιμες κατηγορίες» εναντίον της Τουρκίας.

Μάλιστα, κατηγορεί τις τρεις χώρες ότι δημιουργούν προβλήματα κάνοντας λόγο για «μαξιμαλιστικές και εχθρικές πολιτικές» και υπογραμμίζει ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματά της.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών: 

«Απορρίπτουμε πλήρως τη δήλωση η οποία δημοσιεύτηκε στο τέλος της τριμερούς Ελλάδας, Ελληνοκυπριακής Διοίκησης (Κυπριακή Δημοκρατία) και Αιγύπτου και περιέχει αβάσιμες κατηγορίες και ισχυρισμούς εναντίον της χώρας μας, όπως είναι συνηθισμένο και από προηγούμενες συναντήσεις αυτών των τριών. 

Το γεγονός ότι οι δηλώσεις που δημοσιεύονται από αυτό το δημιούργημα των τριών, το οποίο ισχυρίζεται ότι έχει σαν στόχο την υποστήριξη της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, στοχεύει τη χώρα μας κάθε φορά και αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις αυτών των χωρών. 

Η πραγματική συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μια συνολική προσέγγιση που περιλαμβάνει όλες τις παράκτιες χώρες συμπεριλαμβανομένων και των Τουρκοκυπρίων.

Εάν οι χώρες που δημιουργούν τα προβλήματα στην περιοχή δεν αλλάξουν τις μαξιμαλιστικές και εχθρικές πολιτικές τους, δεν μπορούν να είναι μέρος της επίλυσης των προβλημάτων. Θα συνεχίσουμε αποφασιστικά να προστατεύουμε τόσο τα δικαιώματά μας όσο και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο».