Κόσμος

Ρωσία - εμβόλιο Pfizer: Ο EMA δέχεται πιέσεις να επισπεύσει την έγκριση του

εμβόλιο Pfizer

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) δέχεται ισχυρές πιέσεις στο ζήτημα της πιστοποίησης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού που ανέπτυξε ο όμιλος των εταιρειών Pfizer και BioNTech, δήλωσε σήμερα ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Βλαντίμιρ Τσιζόφ, κατά την διάρκεια on-line ενημέρωσης.

«Ο ΕΜΑ δέχεται ισχυρές πιέσεις προς όφελος ενός συγκεκριμένου εμβολίου, του εμβολίου της Pfizer. Ήταν έτοιμος να το πιστοποιήσει στις 29 Δεκεμβρίου και σήμερα διάβασα ότι τελικά του έδεσαν προφανώς τα χέρια και θα το κάνει αυτό στις 21 Δεκεμβρίου», δήλωσε ο Τσιζόφ.

Ο ΕΜΑ ανακοίνωσε την 1 Δεκεμβρίου ότι ο όμιλος Pfizer BioNTech υπέβαλαν αίτηση για την έγκριση του εμβολίου στην αγορά της ΕΕ.

Πάνω από το 90% η αποτελεσματικότητα

Νωρίτερα οι εταιρείες είχαν ανακοινώσει την ολοκλήρωση της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών, οι οποίες έδειξαν ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου υπερβαίνει το 90%.

Αίτηση στον ΕΜΑ για την έγκριση του εμβολίου της υπέβαλε και η αμερικανική εταιρεία Moderna.

Οι κλινικές δοκιμές της τρίτης φάσης του εν λόγω εμβολίου, στην οποία συμμετείχαν 30.000 εθελοντές, έδειξαν ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό κατά 94,5%.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων σχεδιάζει να κοινοποιήσει το πόρισμα του για το εμβόλιο της Moderna έως τις 12 Ιανουαρίου.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - Βρετανία: Κλείνουν σήμερα παμπ και εστιατόρια στο Λονδίνο

Κορωνοϊός - Ιταλία: Πιέσεις για ολικό lockdown

Κορωνοϊός: Πώς η πανδημία δοκίμασε τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών

Κόσμος

Ο κορωνοϊός... σκοτώνει τη Βραζιλία - Πάνω από 1.000 νέοι θάνατοι

Βραζιλία - κορωνοϊός

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε το Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 1.555 ασθενείς με την COVID-19, ενώ επιβεβαιώθηκαν 69.609 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων έχει φθάσει ως εδώ τους 264.325 νεκρούς επί συνόλου 10.938.836 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα. Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη.

Κατά κεφαλήν, η χώρα καταγράφει 126 θανάτους και 5.205 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους.

Εν μέσω νέας έξαρσης της πανδημίας στη μεγαλύτερη λατινοαμερικάνικη χώρα, την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκαν τραγικό ρεκόρ θανάτων σε εβδομαδιαία βάση —έφθασαν τους 10.104— και ρεκόρ 421.604 κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, αριθμός υψηλότερος κατά πάνω από 42.500 περιπτώσεις σε σχέση με το προηγούμενο υψηλό, που καταγραφόταν μόλις το πρώτο μισό του Ιανουαρίου.

 

Διαβάστε επίσης:

Το Εμιράτο της Κρήτης

Τα... παπούτσια της Προέδρου της Δημοκρατίας στο κόκκινο χαλί