Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ
Ποιος έχει στα χέρια του τα κοσμήματα του Λούβρου – Λίγες ώρες έχουν οι Αρχές για να λύσουν το θρίλερ
Μουσείο Λούβρου
 clock 11:51 | 27/10/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Η «ληστεία του αιώνα» στο Μουσείο του Λούβρου παίρνει νέα τροπή.

Μία εβδομάδα μετά την κινηματογραφική κλοπή βασιλικών κοσμημάτων από την Αίθουσα του Απόλλωνα, η γαλλική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο ανδρών το βράδυ του Σαββάτου, οι οποίοι θεωρούνται βασικοί ύποπτοι στην υπόθεση που συγκλόνισε τη Γαλλία.

Γνωστοί στις Αρχές οι συλληφθέντες

Σύμφωνα με το BFMTV, οι δύο συλληφθέντες είναι άνδρες γύρω στα 30 από το Ωμπερβιλιέ του Παρισιού και είναι γνωστοί στην αστυνομία και τη Δικαιοσύνη.

Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο της έρευνας για «οργανωμένη κλοπή» και «εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη εγκλήματος».

Η κράτησή τους μπορεί να διαρκέσει έως και 96 ώρες, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ανήκουν στους τέσσερις κύριους υπόπτους της υπόθεσης. Η Αστυνομία καλείται να βρει επαρκή στοιχεία μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα για να «δέσει» τις κατηγορίες εις βάρος τους.

Ο ένας εκ των δύο ανδρών συνελήφθη στον έλεγχο διαβατηρίων του αεροδρομίου Σαρλ ντε Γκωλ, λίγο πριν επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Αλγερία.

Σύμφωνα με πηγή της έρευνας, ο άνδρας είχε ήδη περάσει τους ελέγχους και βρισκόταν στη ζώνη αναχωρήσεων όταν εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Η Εγκληματολογική Αστυνομία του Παρισιού φαίνεται πως είχε καθοριστική συμβολή στην ταυτοποίηση των υπόπτων.

Όπως αναφέρουν πηγές της έρευνας, βρέθηκε «κρίσιμο DNA» που ταυτοποιείται με έναν από τους συλληφθέντες.

Από τη νύχτα της ληστείας, οι αστυνομικοί συνέλεξαν πάνω από 150 δείγματα DNA, αποτυπωμάτων και ιχνών, ενώ στο σημείο βρέθηκαν διάφορα αντικείμενα που άφησαν πίσω τους οι δράστες: κράνος, φλόγιστρο, γιλέκο ασφαλείας, ασύρματος και δύο τροχοί κοπής – μερικά από αυτά μάλιστα ήταν ποτισμένα με βενζίνη.

Ο θησαυρός παραμένει άφαντος

Παρά τις συλλήψεις, τα κοσμήματα που εκλάπησαν την Κυριακή 19 Οκτωβρίου από τη Γκαλερί του Απόλλωνα δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Νιούνιες δήλωσε πως πρόκειται πιθανότατα για υπόθεση οργανωμένου εγκλήματος, εκφράζοντας την ανησυχία ότι «η λεία ίσως έχει ήδη βρεθεί στο εξωτερικό».

«Ελπίζω να μην συμβαίνει αυτό, παραμένω αισιόδοξος», πρόσθεσε.

Τα κοσμήματα, μεταξύ των οποίων και βασιλικοί θησαυροί που ανήκαν σε Γάλλους ηγεμόνες, όπως η Αυτοκράτειρα Ευγενία, σύζυγος του Ναπολέοντα Γ΄, θεωρούνται ανεκτίμητης ιστορικής αξίας.

Ο κόσμος φωτογραφίζεται μπροστά από το «σημείο του εγκλήματος»

Το πρωί της Κυριακής, το κέντρο του Παρισιού γέμισε από τουρίστες και περίεργους που περπατούσαν κατά μήκος του Quai François-Mitterrand, απέναντι από το παράθυρο απ’ όπου οι ληστές εισέβαλαν στο μουσείο.

Οι περαστικοί σήκωναν το βλέμμα, έδειχναν το σημείο και τραβούσαν φωτογραφίες.

«Βρέθηκαν τα κοσμήματα;» ρωτούσαν όσοι είχαν διαβάσει τα νέα.

«Η αστυνομία κινήθηκε γρήγορα, αλλά τα κοσμήματα μπορεί να έχουν φύγει μακριά», λέει με απογοήτευση η Μαριτέ, ενώ ο Ρισάρ ελπίζει ότι τα έχει πάρει κάποιος συλλέκτης και δεν έχουν διαλυθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο 55χρονη μετά από άγριο καβγά στο λιμάνι

Κρήτη: Τον εκτέλεσε εν ψυχρώ στην πίστα ανήμερα της γιορτής του - Συγγενής του θύματος ο δράστης

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis