Κόσμος

Pfizer - Biontech: Αρχισε η μεταφορά των εμβολίων ανά την Ευρώπη

pfizer

Τίποτα πλέον δεν εμποδίζει την έναρξη των εμβολιασμών κατά του κοροναϊού στη Γερμανία. Το Ινστιτούτο Paul Ehrlich ενέκρινε τις πρώτες παρτίδες των συνολικά άνω των τεσσάρων εκατομμυρίων δόσεων εμβολιασμού από τις εταιρείες Pfizer/Biontech.

Το εν λόγω Ινστιτούτο είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο των εμβολίων. Η έγκριση αποτελεί προϋπόθεση για τη χρήση του εμβολίου, η οποία θα ξεκινήσει την Κυριακή. Όπως ανακοινώθηκε, το πιστοποιητικό εκδόθηκε χθες, μία ημέρα μετά την έγκριση του εμβολίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το γεγονός ότι δόθηκε το πράσινο φως τόσο γρήγορα οφείλεται στο γεγονός ότι οι επιστημονικές δοκιμές των παρτίδων είχαν ήδη ξεκινήσει πριν από την έγκριση της ΕΕ.Η παράδοση του πρώτου εμβολίου από την εταιρεία Biontech που εδρεύει στο Μάιντς και τον συνεργάτη της στις ΗΠΑ Pfizer ξεκινά επίσης σήμερα σε ολόκληρη την ΕΕ. Σύμφωνα με την Biontech, συνολικά 12,5 εκατομμύρια δόσεις θα είναι διαθέσιμες μέχρι το τέλος του έτους.

Η Biontech υπόσχεται ότι οι δόσεις θα φτάσουν σε κάθε κράτος μέλος της ΕΕ έως τις 26 Δεκεμβρίου. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορήγησε την άδεια της υπό όρους κυκλοφορίας του προϊόντος τη Δευτέρα.

Οι δόσεις εμβολιασμού για τη Γερμανία μεταφέρονται σε μια κεντρική αποθήκη με φορτηγά, αλλά το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας κρατά μυστικό το που βρίσκεται. Στη συνέχεια, θα παραδοθούν υπό αστυνομική προστασία στα ομοσπονδιακά κρατίδια, όπου οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις 27 Δεκεμβρίου. Εκείνα θα αποφασίσουν πού θα αποθηκευθούν τα εμβόλια και πώς θα διανεμηθούν στα κέντρα εμβολιασμού και στις κινητές μονάδες ομάδες εμβολιασμών.

Η φύλαξη του εμβολίου δεν είναι η μόνη δυσκολία, διότι πρέπει να παραμένει σε βαθιά κατάψυξη -70 βαθμών Κελσίου, κάτι το οποίο απαιτεί ειδικούς χώρους με ειδική τεχνολογία παρακολούθησης. Γι αυτό και την μεταφορά του την έχουν αναλάβει εταιρείες προώθησης που ειδικεύονται στις φαρμακευτικές μεταφορές.

Τα ομοσπονδιακά κρατίδια οργανώνουν τα ίδια τους εμβολιασμούς. Στην κορυφή της λίστας προτεραιοτήτων του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Υγείας είναι οι φιλοξενούμενοι σε οίκους ευγηρίας, οι οποίοι θεωρούνται ιδιαίτερα ευάλωτες ομάδες. Στο Βερολίνο, για παράδειγμα, θα εμβολιαστούν από 60 κινητές μονάδες στο χώρο όπου βρίσκονται. Οι άνω των 80 ετών θα προσκαλούνται στα κέντρα εμβολιασμού που έχουν συσταθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Απαιτούνται δύο εμβολιασμοί με χρονική απόσταση περίπου ενός μήνα.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν τόνισε στο πρώτο δημόσιο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD ότι «αρχικά θα εμβολιαστεί μόνο μια επιλεγμένη ομάδα. Σύμφωνα με τον χριστιανοδημοκράτη πολιτικό, θα παραδοθούν στα κρατίδια 1,3 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του έτους. Άλλα 10 εκατομμύρια δόσεις αναμένεται να προστεθούν έως τα τέλη Ιανουαρίου. Εάν εγκριθεί και το εμβόλιο της αμερικανικήε εταιρείας Moderna στην ΕΕ, θα προστεθεί άλλο 1,5 εκατομμύρια δόσεων».

Ο Σπαν αναμένει ότι «το δεύτερο τρίμηνο του ερχόμενου έτους θα είναι διαθέσιμα τόσα εμβόλια, ώστε να μπορούν επίσης να συμπεριληφθούν στη στρατηγική εμβολιασμού και οι οικογενειακοί γιατροί. Προαπαιτούμενο είναι να λάβουν έγκριση και άλλα εμβόλια. Εάν εγκριθούν όλα, τότε θα μπορούσαν να έχουν εμβολιαστεί όλοι μέχρι το καλοκαίρι», όπως είπε.

Ειδήσεις σήμερα

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Δεύτερος θάνατος ασθενούς μέσα σε λίγες ώρες

Γώγος - εμβόλιο κορωνοϊού: Η πιθανότητα για σοβαρές επιπλοκές όση και να πέσει αεροπλάνο

Κορωνοϊός: Αυτό είναι το εθνικό επιχειρησιακό σχέδιο εμβολιασμών

 

Κόσμος

Ρώμη: Eμφανίζουν την Παναγία ως “γέφυρα” Χριστιανοσύνης-Ισλάμ

Παναγία - Ρώμη  - Ισλάμ

Το γεγονός ότι οι μουσουλμάνοι τρέφουν μεγάλη εκτίμηση στην Παναγία και πως το όνομά της αναφέρεται στο Κοράνι, καθώς και πως είναι η μοναδική γυναίκα που αναφέρεται στο ιερό βιβλίο του Ισλάμ, το γνωρίζαμε λίγο ως πολύ.

Τώρα όμως η Ποντιφική Διεθνής Ακαδημία Marian (PAMI) προωθεί την Παναγία ως γέφυρα για το συνδυασμό του Ισλάμ και του Καθολικισμού μετά το σύμφωνο του Αμπού Ντάμπι μεταξύ του Πάπα Φραγκίσκου και του μεγάλου ιμάμη του al-Azhar Ahmed al-Tayyeb.

Την Πέμπτη, - όπως αναφέρει το pentapostagma.gr- η ακαδημία Marian στη Ρώμη ξεκίνησε μια σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων διάρκειας 10 εβδομάδων με τίτλο "Μαρία, ένα μοντέλο πίστης και ζωής για τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ" σε συνεργασία με το Μεγάλο Τζαμί της Ρώμης και το Ισλαμικό Πολιτιστικό Κέντρο της Ιταλίας.

Με βάση την πεποίθησή του ότι η Μαρία είναι «Εβραία, Χριστιανή και μουσουλμάνα», ο π. Gian Matteo Roggio, διοργανωτής της εκδήλωσης για την Παναγία, επιδιώκει να εμφανίσει την Θεοτόκο ως πρότυπο «ανοιχτών συνόρων» μεταξύ θρησκευτικών και πολυπολιτισμικών κόσμων.

Η Μαρία απαντά «στους γενετικούς κώδικες του Ιουδαϊσμού, του Χριστιανισμού και του Ισλάμ», ισχυρίζεται ο Ρότζιο, μέλος της θρησκευτικής τάξης των ιεραποστολών της Παναγίας της Λα Σαλέτ, γράφοντας στο περιοδικό Famiglia Cristiana.

Από την πλευρά του ο ισλαμιστής ιστορικός Raymond Ibrahim είπε στο Church Militant ότι "αυτή η σειρά είναι μια ακόμη προσπάθεια να προσπαθήσει να πείσει τους Καθολικούς ότι το Ισλάμ είναι κάπως παρόμοιο με την πίστη τους "

Για παράδειγμα, οι διοργανωτές της σειράς των διαδικτυακών συναντήσεων επιμένουν, όπως είπαμε και πριν, ότι η Παναγία ήταν «Εβραία, Χριστιανή και μουσουλμάνα», κάτι που ισχύει μόνο κατά τα δύο τρίτα: Ναι, ήταν Εβραία από φυλή, και ναι, ήταν Χριστιανή, αλλά σίγουρα δεν ήταν Μουσουλμάνα, αφού μεταξύ άλλων η θρησκεία αυτή εμφανίστηκε 600 χρόνια μετά το τέλος της γήινης ζωής της.

"Ακόμη χειρότερα, σε αντίθεση με την εικόνα της Αιώνιας Παρθένου, όπως είναι για 1,5 δισεκατομμύριο Χριστιανούς - Καθολικοί και Ορθόδοξοι - το Ισλάμ παρουσιάζει τη Μαρία, τη Μητέρα του Χριστού, ως «παντρεμένη» και πως «συνευρίσκεται» με τον Μωάμεθ στον παράδεισο», αποκάλυψε ο Ιμπραήμ.

Σε ένα άρθρο για το περιοδικό Frontpage με τίτλο "Μωάμεθ και Παναγία" ο Ιμπραήμ ανέφερε ένα Χαντίθ (Ισλαμική κανονική παράδοση) όπου ο Μωάμεθ, ο προφήτης του Ισλάμ, δηλώνει: "Ο Αλλάχ θα με παντρέψει στον παράδεισο με την Μαρία, κόρη του Imran."

Επίσης ο πρώην αναπληρωτής υπουργός θρησκευτικών δωρεών της Αιγύπτου, Δρ. Salem Abdul Galil, δήλωσε ανοιχτά ότι μεταξύ άλλων βιβλικών γυναικών όπως η αδελφή του Μωυσή και η σύζυγος του Φαραώ, «ο προφήτης Μωάμεθ θα παντρευτεί την Παναγία στον παράδεισο»

Τα διαδικτυακά σεμινάρια θα τελειώσουν κατά τη διάρκεια του μήνα του Ραμαζανιού στην αίθουσα συνεδριάσεων του Μεγάλου Τζαμιού της Ρώμης. Ο Ρότζιο ελπίζει ότι η σειρά θα ολοκληρωθεί στο τζαμί μόλις πέσει ο ήλιος, με ένα γεύμα φιλίας και αδελφότητας ως απτό σύμφωνο για την υπηρεσία του κοινού καλού όλων.

Αυτό, γράφει ο Roggio, υπακούει στην «κατανόηση της μεγάλης θεϊκής χάρης του εγγράφου του Αμπού Ντάμπι» .

Οι σειρές διαλέξεων θα δοθούν από κοινού από Καθολικούς και Μουσουλμάνους ομιλητές, οι οποίοι θα επιδιώξουν «διάλογο, γνώση και συνεργασία» σχετικά με θέματα όπως η «Μαρία, μια γυναίκα της πίστης», καθώς και η προσευχή, η αγνότητα, η φιλοξενία, η μη βία, η μετάνοια , η νηστεία και η ιθαγένεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ζωοδόχος Πηγή Μπαλουκλή: Η Παναγιά της Πόλης και τα μισοτηγανισμένα ψάρια

Εκκλησιές και Μοναστήρια της Κρήτης αφιερωμένα στην Κοίμηση της Θεοτόκου (φωτο)

Παναγία η Γοργοϋπήκοος: Η γρήγορη προστασία των Χριστιανών