Κόσμος

Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος: Υπέρ της μεγαλύτερης παράτασης lockdown στη Γερμανία

Γερμανία,κορωνοϊός

Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου Φράνκ Ούλριχ Μοντγκόμερι, επέκρινε την προγραμματιζόμενη στη Γερμανία παράταση του lockdown για δύο μόνο εβδομάδες ως πολύ σύντομη και τάσσεται υπέρ της εφάπαξ μακρύτερης παράτασης του lockdown αντί των μικρών συνεχών ανανεώσεών του.

«Προσωπικά, είμαι υπέρ των ξεκάθαρων διατυπώσεων και θα έλεγα ότι το lockdown σίγουρα θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Είναι ένα πολιτικό ερώτημα εάν πρέπει να συζητά κανείς την παράταση του lockdown κάθε δύο εβδομάδες ή να λέει μία φορά ότι θα διαρκέσει 4 ή 6 εβδομάδες. Η συνεργασία των πολιτών γίνεται όλο και πιο δύσκολη, όσο πιο συχνά τους υποσχόμαστε ότι το lockdown θα τελειώσει σύντομα και μετά παρατείνεται ξανά», είπε Μοντγκόμερι στο δίκτυο n-tv.

Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου τάχθηκε επίσης υπέρ της επιβολής κυρώσεων σε εταιρείες οι οποίες αρνούνται στους υπαλλήλους τους την δυνατότητα τηλεργασίας.

«Γνωρίζω ότι ορισμένες εταιρείες προσπαθούν να αποτρέψουν τους υπαλλήλους τους από την τηλεργασία. Πρόκειται για ανοησία και πρέπει να επιβάλλονται κυρώσεις σε εταιρείες οι οποίες αρνούνται να επιτρέψουν στους υπαλλήλους τους να εργάζονται από το σπίτι, αν και αυτό θα ήταν δυνατό», τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Εντοπίστηκε «ορφανό» κρούσμα μεταλλαγμένου κορωνοϊού (Βίντεο)

Σουηδία: Σχεδόν 10.000 κρούσματα και 268 θάνατοι από την Παρασκευή

- Κομισιόν: Στόχος να εμβολιαστεί το 70% των Ευρωπαίων μέχρι το καλοκαίρι

Κρήτη

Κρήτη: Πολύ χαμηλές οι τιμές των κηπευτικών - "Kορωνοβοήθημα" ζητούν οι αγρότες

αγροτικά προϊόντα

Σε δυσχερή θέση βρίσκονται οι παραγωγοί κηπευτικών στην Κρήτη, καθώς μπορεί η απεργία των ναυτεργατών να έληξε, ωστόσο, οι πολύ μεγάλες ποσότητες των παραγόμενων προϊόντων είναι πολύ δύσκολο να διακινηθούν με δεδομένη την κλειστή εστίαση και τις δυσκολίες στις εξαγωγές λόγω covid

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου, Μανώλη Ορφανουδάκη, μπαίνει πλέον πιο επιτακτικά από ποτέ το αίτημα του αγροτικού κόσμου για “καθιέρωση” της κρατικής ενίσχυσης του λεγόμενου "κορωνοβοηθήματος" στους αγρότες κι επέκτασή της σε περισσότερα προϊόντα.

Όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη ο κ. Ορφανουδάκης “Είμαστε στην … κορυφή της παραγωγής αυτή την περίοδο και οι τιμές λόγω των αυστηρών περιορισμών, του λοκντάουν και τελευταία εξαιτίας της απεργίας των ναυτεργατών, έχουν συμπιεστεί προς τα κάτω. Οι κόκκινες πιπεριές για παράδειγμα, ενώ πωλούνται κανονικά προς 1,50 -1,80 ευρώ το κιλό, μετα βίας φθάνουν το 1 ευρώ!”.

Όπως είπε, το βοήθημα αυτό δεν θα λύσει προβλήματα, μπορεί όμως να τα “λειάνει”… Και βέβαια, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου επεσήμανε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα πρέπει να μεριμνήσει για ένα ακόμη σημαντικό θέμα που δεν είναι άλλο από τη δυσαναλογία ζημιάς και αποζημίωσης. “Για την ντομάτα, ενισχυθήκαμε με 540 ευρώ το στρέμμα ενώ η ζημιά υπολογίστηκε στις 3000 ευρώ ανά στρέμμα”, εξήγησε...

ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΥΡΜΑ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Σοκ από τον θάνατο του αγαπητού Γιώργου

Απίστευτο περιστατικό στην Κρήτη: Έκλεψαν χρήματα από άστεγο

Κρήτη: Στο νοσοκομείο μια γυναίκα μετά από επίθεση σκύλων