Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμια δημοσιονομική κρίση φοβάται το Οικονομικό Φόρουμ

Image
παγκόσμια οικονομία
 clock 15:43 | 01/10/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Η πιθανότητα μιας δημοσιονομικής κρίσης είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το επιχειρείν παγκοσμίως, σύμφωνα με έρευνα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ μεταξύ επικεφαλής επιχειρήσεων, αν και υπάρχουν σημαντικές γεωγραφικές διαφορές σε ό,τι αφορά τις απόψεις για το τι αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο.

Στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, οι κυβερνοεπιθέσεις θεωρούνται ο μεγαλύτερος κίνδυνος. Οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι είναι η βασική ανησυχία στη Νότια Ασία, όπου δίνεται έμφαση στην κρίση του νερού, και στην Ανατολική Ασία και τον Ειρηνικό, όπου αναφέρονται οι φυσικές καταστροφές.
Συνολικά, τα διευθυντικά στελέχη θεωρούν την πιθανότητα μιας δημοσιονομικής κρίσης τον βασικό κίνδυνο τα επόμενα 10 χρόνια, ενώ ακολουθούν οι κυβερνοεπιθέσεις και η ανεργία ή η υποαπασχόληση, σύμφωνα με την έρευνα Executive Opinion Survey του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Η έρευνα μεταξύ 12.897 επικεφαλής επιχειρήσεων από 133 χώρες εντάσσεται στην έκθεση παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας του WEF, που δημοσιεύεται πριν από το φόρουμ του Νταβός τον Ιανουάριο.
«Σε μια περίοδο κατά την οποία η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη φαίνεται εύθραυστη, οι επικεφαλής των επιχειρήσεων ανησυχούν πολύ για την δημοσιονομική αντοχή των κυβερνήσεών τους», δήλωσε ο Εμίλιο Γκρανάδος-Φράνκο, επικεφαλής του τμήματος παγκόσμιων κινδύνων και γεωπολιτικής ατζέντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

«Στο μεταξύ, οι κυβερνοαπειλές παραμένουν σημαντικός κίνδυνος λόγω της ταχείας εξέλιξης τους και της ολοένα και μεγαλύτερης δυνατότητας τους να προκαλέσουν προβλήματα».
Η έρευνα δημοσιεύθηκε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ μαζί με τις εταιρίες Marsh & McLennan και Zurich Insurance.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis