Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ρωσική πυραυλική επίθεση στο λιμάνι της Οδησσού

ρωσικος πυραυλος
 clock 18:20 | 20/09/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Ρωσική πυραυλική επίθεση προκάλεσε ζημιές στις υποδομές του λιμανιού και σε ένα εμπορικό πλοίο υπό σημαία της Αντίγκουα στην πόλη λιμάνι της Οδησσού στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της περιοχής.

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίσθηκαν από την επίθεση, δήλωσε ο περιφερειάρχης Όλεγκ Κίπερ μέσω ανάρτησής του στο Telegram.

«Θραύσματα από ένα πύραυλο Iskander-M προκάλεσαν, σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις, ζημιές στο λιμάνι και στις υποδομές του όπως επίσης και σ ένα εμπορικό πλοίο υπό σημαία της Αντίγκουα», ανέφερε ο Κίπερ.

Ο πύραυλος Iskander-M είναι ένας βαλλιστικός πύραυλος, που υπερβαίνει αρκετές φορές την ταχύτητα του ήχου και έχει εμβέλεια έως 500 χιλιόμετρα.

Η επίθεση πραγματοποιείται μία εβδομάδα αφότου η Ουκρανία κατηγόρησε την Μόσχα ότι έπληξε ένα εμπορικό πλοίο που μετέφερε σιτηρά από την Οδησσό στην Αίγυπτο, κοντά στα χωρικά ύδατα της Ρουμανίας με πύραυλο κρουζ.

Με πληροφορίες από Reuters

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επίθεση Ισραήλ στον Λίβανο: Aεροπορικές επιδρομές έπληξαν τη Βηρυτό – Νεκροί και τραυματίες

ΗΠΑ: Οι Αρχές κατηγορούν κολοσσούς των social media για «μαζική παρακολούθηση» χρηστών

Tο οπλοστάσιο της Χεζμπολάχ: Η πιο βαριά οπλισμένη μη κρατική οντότητα -Η σύγκριση με το Ισραήλ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis