Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία και Ρωσία αντάλλαξαν αιχμαλώτους κάτω των 25 ετών και σοβαρά τραυματίες

ουκρανια
 clock 22:32 | 09/06/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Η Ρωσία και η Ουκρανία προχώρησαν σήμερα σε ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου που περιελάμβανε αιχμαλώτους κάτω των 25 ετών και άλλους που έχουν τραυματιστεί σοβαρά, κατά την έναρξη αυτής που θα μπορούσε να γίνει η μεγαλύτερη ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου μέχρι τώρα από την έναρξη του πολέμου.

Η ανταλλαγή, που ανακοινώθηκε και από τις δύο πλευρές, ήταν αποτέλεσμα των απευθείας συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Ιουνίου που κατέληξαν σε συμφωνία για την ανταλλαγή τουλάχιστον 1.200 αιχμαλώτων πολέμου από κάθε πλευρά και τον επαναπατρισμό χιλιάδων σορών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στον πόλεμο.

Διαβάστε επίσης:

Η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία με 479 drones, αριθμό-ρεκόρ έως σήμερα

Κρεμλίνο: «Επιθετικά τα σχέδια του ΝΑΤΟ για ενίσχυση της άμυνας – Εκείνοι που θα υποφέρουν είναι οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι»

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis