Κόσμος

Οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν αναπροσαρμογές στα σύνορα του Κοσόβου

λευκος οικος

Ανοιχτές σε εδαφικές προσαρμογές μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου δείχνουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, Τζον Μπόλτον.

Οπως αναφέρει, οι ΗΠΑ είναι ανοιχτές σε ανταλλαγή εδαφών μεταξύ των δύο χωρών στο πλαίσιο της ομαλοποίησης των μεταξύ τους σχέσεων.

Η θέση της κυβέρνησης Τραμπ έρχεται σε αντίθεση με την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, η οποία την περασμένη εβδομάδα εμφανίστηκε αντίθετη σε τυχόν αλλαγές στα σύνορα των Βαλκανίων.

«Νομίζω πως υπάρχουν νέες ενδείξεις ότι και οι δύο κυβερνήσεις εμφανίζονται πρόθυμες να διαπραγματευτούν γι’ αυτό», δήλωσε ο Μπόλτον σε συνέντευξη Τύπου στην ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο, ανέφερε το Radio Free Europe. 

«Η αμερικανική πολιτική είναι ότι αν τα δύο μέρη μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους, και να καταλήξουν σε συμφωνία, δεν αποκλείουμε τις εδαφικές προσαρμογές», πρόσθεσε και επισήμανε: «Δεν θα σταθούμε στο δρόμο (μιας συμφωνίας) και δεν νομίζω ότι κανείς στην Ευρώπη θα αποτελούσε εμπόδιο, αν τα δύο μέρη της διαμάχης κατέληγαν σε μια ικανοποιητική διευθέτηση».

Σύμφωνα με το Politico, αξιωματούχοι της ΕΕ απέφυγαν να πάρουν θέση σχετικά με τις δηλώσεις.

Μετά την εμφάνιση ομιλίας για ανταλλαγή γης, οι υπάλληλοι της ΕΕ απέφυγαν να πάρουν θέση σχετικά με το θέμα. 

Κόσμος

Ιταλία: «Κόκκινη ζώνη» δέκα τετραγωνικών χιλιομέτρων για τη σύνοδο G20 στην Ρώμη

Ιταλία Αστυνομια

Οι ιταλικές αρχές καθορίζουν τα τελευταία μέτρα ασφαλείας ενόψει της διεθνούς συνόδου της G20 η οποία θα διεξαχθεί στην Ρώμη, το σαββατοκύριακο. Όπως έγινε γνωστό, η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στην συνοικία Eur, έξω από το κέντρο της Αιώνιας Πόλης. Θα δημιουργηθεί "κόκκινη", μη προσβάσιμη ζώνη, δέκα τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Κύριος στόχος είναι να αποφευχθούν οι βίαιες διαδηλώσεις αμφισβητιών, μετά τις καταστροφές που σημειώθηκαν στην Ρώμη στις 9 Οκτωβρίου, εξαιτίας παρείσδυσης νεοφασιστών σε κινητοποίηση αντιεμβολιαστών. Παράλληλα, θα κλείσει ο εναέριος χώρος πάνω από την περιοχή της διεθνούς συνάντησης και θα ενεργοποιηθεί ειδικός μηχανισμός για τον εντοπισμό και την καταστροφή τυχόν ύποπτων "ντρόουν".

Από αύριο, ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και πυροτεχνουργοί των καραμπινιέρων θα ελέγχουν σπιθαμή προς σπιθαμή όλη την περιοχή του Eur. Για την προστασία, τέλος, των είκοσι συνολικά διεθνών αντιπροσωπειών, εκτός από την αστυνομία, τους καραμπινιέρους και φυσικά τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, αναμένεται να δραστηριοποιηθούν και εκατοντάδες άνδρες του ιταλικού στρατού.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Europol: Εκατόν πενήντα συλλήψεις σε επιχείρηση σκούπα κατά του dark web

Ισημερινός: Αυτόχθονες στους δρόμους εναντίον της κυβέρνησης

Διεθνής Οργάνωση Εργασίας: Η επίδραση της πανδημίας στην απασχόληση ήταν μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη

ESPA BANNER