Κόσμος

Ο Ερντογάν απειλείται στις εκλογές - Ποιον δείχνουν νικητή οι δημοσκοπήσεις

ερντογάν

Ανεβαίνει στα ποσοστά του ο Μουχαρέμ Ιντζέ - Νικητή του δεύτερου γύρου βλέπει τον Ερντογάν η δημοσκόπηση για τις εκλογές στην Τουρκία της εταιρείας SONAR.

Η έρευνα έγινε από τις 29/05/2018 έως τις 03/06/2018 σε δείγμα 3.000 ψηφοφόρων. Η εταιρεία που έδωσε στην δημοσιότητα τα ευρήματα της δημοσκόπησης για τις εκλογές της 24ης Ιουνίου στην Τουρκία ήταν αυτή που είχε δώσει και τα αποτέλεσμα των εκλογών το 2015.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης την πρώτη Κυριακή των εκλογών τα ποσοστά των υποψηφίων είναι:

ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ 48,30%
ΜΟΥΧΑΡΕΜ ΙΝΤΖΕ 31,4%
ΜΕΡΑΛ ΑΚΣΕΝΕΡ 9,50%
ΣΕΛΑΧΑΤΙΝ ΝΤΕΜΙΡΤΑΣ 8,20%
ΤΕΜΕΛ ΚΑΡΑΜΟΛΑΟΓΛΟΥ 2,10%
ΝΤΟΓΚΟΥ ΠΕΡΙΝΤΣΕΚ 0,50%

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας, τα ποσοστά του Μουχαρέμ Ιντζέ σε διάστημα δύο εβδομάδων έχουν ανέβει θεαματικά και πιο συγκεκριμένα κατά 10 μονάδες. Είναι το πιο υψηλό ποσοστό για το κόμμα των Κεμαλιστών από την εποχή του Μπουλέντ Ετσεβίτ.

Η ίδια δημοσκόπηση προβλέπει ότι οι εκλογές στην Τουρκία θα οδηγηθούν σε δεύτερο γύρο και νικητής θα είναι ο Σουλτάνος. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα Ερντογάν και Ιντζέ θα πάρουν:

ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: 53,7%
ΜΟΥΧΑΡΕΜ ΙΝΤΖΕ: 46,3%

 

Κόσμος

Κορωνοϊός - Ρωσία: Με έγκριση Πούτιν ημέρες αργίας μιας εβδομάδας σε όλη τη χώρα

χιόνι Σιβηρία Ρωσία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενέκρινε την πρόταση για την καθιέρωση στην χώρα ημερών αργίας από τις 30 Οκτωβρίου έως την 7η Νοέμβριου, που έκανε η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα, και η οποία αποσκοπεί να αναχαιτισθεί το κύμα της πανδημίας που πλήττει την χώρα, και κάλεσε τις περιοχές στις οποίες παρατηρείται έξαρση της πανδημίας να καθιερώσουν τις ημέρες αργίας ήδη από τις 23 Οκτωβρίου.

«Αυτή τη στιγμή είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ανακόψουμε την κορύφωση του νέου κύματος της πανδημίας» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης, προσθέτοντας ότι υποστηρίζει την πρόταση για την καθιέρωση των ημερών αργίας σε όλη την χώρα την περίοδο από τις 30 Οκτωβρίου έως την 7η Νοεμβρίου χωρίς καμία επίπτωση στους μισθούς.

Ο μισθός πρέπει να διατηρηθεί, είπε ο Πούτιν και συμφώνησε στο να δοθεί στις περιοχές το δικαίωμα να καθιερώσουν πρόσθετες μέρες αργίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας και μάλιστα από τις 23 Οκτωβρίου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΗΠΑ: Γυναίκα έπεσε θύμα βιασμού στο μετρό και οι επιβάτες τραβούσαν βίντεο

Ιδρυμα Γκέιτς: Θα χρηματοδοτήσει την πρόσβαση των φτωχών χωρών

Κρήτη: Αναδρομικές αυξήσεις στο νερό για τους αγρότες - "Να παρέμβει άμεσα η κυβέρνηση"

ESPA BANNER