Κόσμος

Ο Ερντογάν αντικατέστησε τον υπουργό Εμπορίου

ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διόρισε τον Μεμέτ Μους νέο υπουργό Εμπορίου, αναφέρει προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλο της επίσημης τουρκικής εφημερίδας της κυβέρνησης.

Δεν δίνεται καμία εξήγηση για τους λόγους που οδήγησαν στην απομάκρυνση της Ρουχσάν Πεκτσάν από τη θέση.

Ο κ. Ερντογάν εξάλλου ονόμασε την Νταριά Γιανίκ υπουργό Οικογένειας και τον Βεντάτ Μπιλγκίν υπουργό Εργασίας.

Τα υπουργεία αυτά μόλις εγκαθιδρύονται, δεν υπήρχαν μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με την αγγλόφωνη έκδοση της Sabah, ο νέος υπουργός Εμπορίου είναι οικονομολόγος, με μάστερ από το πανεπιστήμιο Washington State University School of Economic Sciences.

Στη συνέχεια, ο Μους έκανε το διδακτορικό του στον τομέα της ιστορίας των οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Μαρμαρά στην Κωνσταντινούπολη.

Η νέα υπουργός Οικογένειας, Νταριά Γιανίκ, είναι δικηγόρος και μέλος της Οργάνωσης Γυναικών και Δημοκρατίας (KADEM).

O Μπιλγκίν θεωρείται ένας από τους πιο κοντινούς συμβούλους του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και διατέλεσε επικεφαλής της προεδρικής επιτροπής πολιτικών επιστημών.

Τις φήμες για αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο είχε επιβεβαιώσει χθες ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Μιλώντας στο κανάλι NTV, o Μαχίρ Ουνάλ είπε πως το «λίφτινγκ» του υπουργικού σχήματος θα αναδεικνύει τις αξίες εμπιστοσύνης και σταθερότητας για την Τουρκία.

Συμπλήρωσε δε, πως οι νέοι υπουργοί θα εργαστούν για τους στόχους και το όραμα της κυβέρνησης για το 2023.

Ερωτηθείς για ενδεχόμενες αλλαγές στο κόμμα ή περαιτέρω αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο, ο Ουνάλ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Ερντογάν να προχωρήσει και σε άλλες κινήσεις.

ειδησεις σημερα 

Σαν σήμερα: Το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967

Κρήτη - κορωνοϊός: 82 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και άσκοπες μετακινήσεις

Πελώνη : Η κυβέρνηση εισηγείται να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα

 

Κόσμος

ΕΜΑ: Το εμβόλιο της Pfizer μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και ένα μήνα σε θερμοκρασίες ψυγείου

pfizer εμβόλιο

Μέχρι ένα μήνα μπορεί να συντηρηθεί σε θερμοκρασίες ψυγείου (2-8 βαθμούς Κελσίου) το σφραγισμένο φιαλίδιο του εμβολίου της Pfizer/BioNtech που έχει απομακρυνθεί από συνθήκες κατάψυξης, αναφέρει ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Ειδικότερα, η επιτροπή για τα ανθρώπινα φάρμακα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (CHMP) συνέστησε αλλαγή στις εγκεκριμένες συνθήκες αποθήκευσης του εμβολίου Comirnaty για την αντιμετώπιση της COVID-19 που αναπτύχθηκε από την BioNTech και την Pfizer, η οποία θα διευκολύνει τον χειρισμό του εμβολίου σε κέντρα εμβολιασμού σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο ΕΜΑ συμπληρώνει ότι αυτή η αλλαγή παρατείνει την εγκεκριμένη περίοδο αποθήκευσης του μη ανοιγμένου αποψυγμένου φιαλιδίου στους 2-8 ° C (δηλ. σε κανονικό ψυγείο μετά την απομάκρυνση από συνθήκες κατάψυξης) από πέντε ημέρες σε ένα μήνα (31 ημέρες).

Η αλλαγή εγκρίθηκε μετά από αξιολόγηση πρόσθετων δεδομένων μελέτης που υποβλήθηκαν στον EMA από τον κάτοχο της άδειας κυκλοφορίας. Η αυξημένη ευελιξία στην αποθήκευση και το χειρισμό του εμβολίου αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στον σχεδιασμό και τον εφοδιασμό των κρατών-μελών.

ειδησεις σημερα

Ταξίδι με πλοίο - Δήλωση Υγείας: Το απαραίτητο έγγραφο για κάθε επιβάτη

Self-test: Με χειρόγραφη βεβαίωση στα σχολεία,αν δεν λειτουργεί η πλατφόρμα

Κορωνοϊός- Βρετανία: Να μπει και η Ελλάδα στην «πράσινη» λίστα, ζητάει ο επικεφαλής του Χίθροου