Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Απειλεί το Ιράν λέγοντας ότι θα θεωρηθεί υπεύθυνο για όποιες νέες επιθέσεις των Χούθι

ΤΡΑΜΠ
 clock 19:26 | 17/03/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Το Ιράν θα θεωρήσει υπεύθυνο για οποιεσδήποτε νέες επιθέσεις των Χούθι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας ότι θα βρεθεί μπροστά στις «ολέθριες» συνέπειες αυτών.

«Κάθε πυροβολισμός από τους Χούθι θα θεωρείται, από εδώ και στο εξής, ως πυροβολισμός από τα όπλα και την ηγεσία του ΙΡΑΝ, και το ΙΡΑΝ θα θεωρηθεί υπεύθυνο και θα υποστεί τις συνέπειες, και αυτές οι συνέπειες θα είναι ολέθριες!», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Truth Social.

Μαζικά αεροπορικά πλήγματα στην Υεμένη

Ο Τραμπ διέταξε το Σάββατο να εξαπολυθούν μαζικά αεροπορικά πλήγματα σε διάφορες επαρχίες της Υεμένης, ανάμεσά τους αυτή που περιβάλλει τη Σανάα, όπως και στη Σαάντα, οχυρό των Χούθι στον απώτερο βορρά της εμπόλεμης χώρας.

Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν σιίτες αντάρτες ανακοίνωσαν ότι επιτέθηκαν χθες κατά του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Harry Truman στην Ερυθρά Θάλασσα και δήλωσαν ότι θα πλήττουν τα αμερικανικά εμπορικά πλοία σε απάντηση των αμερικανικών επιθέσεων κατά τις οποίες, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, σκοτώθηκαν πολλά ηγετικά στελέχη των ανταρτών.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 40 οι νεκροί από τους ανεμοστρόβιλους - Τεράστιες καταστροφές και μπλακ άουτ

Τραγωδία στα Σκόπια: Παραιτήθηκε ο δήμαρχος της Κότσανη μετά τη φονική πυρκαγιά σε κλαμπ

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis