Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Ντοκιμαντέρ προκαλεί ανατριχίλα, «τροφοδοτώντας» όλα τα εφιαλτικά σενάρια περί κορωνοϊού

Image
κινέζικο ντοκιμαντερ
 clock 10:45 | 03/04/2020
writer icon newsroom ekriti.gr

Ανατριχίλα προκαλεί το εφιαλτικό σενάριο, σύμφωνα με το οποίο η Αρχή Ελέγχου Νοσημάτων της Ουχάν, αντί να ελέγξει, μπορεί και να «γέννησε» σε επιστημονικό εργαστήριο την τρομακτική πανδημία του νέου κορωνοϊού, που σκορπά το θάνατο και σπέρνει τον πανικό σε ολόκληρο τον πλανήτη!

Το κουβάρι των αποκαλύψεων για την αρχή του κακού ξετυλίγεται μέσα από ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας 7 λεπτών, που προβλήθηκε λίγες μέρες πριν «σκάσουν» τα πρώτα κρούσματα στην κινεζική πόλη Ουχάν! Σε αυτό το ντοκιμαντέρ, η κάμερα ακολουθεί ακολουθεί τον Κινέζο ιολόγο Τιαν Τζουνχούα, σε μια «σκοτεινή» αποστολή σε σπηλιές με νυχτερίδες στην επαρχία Χουμπέι.

Στα πλάνα που, πραγματικά, κόβουν την ανάσα, ο ιολόγος μαζί τον επιστήμονα-συνεργάτη του, φορώντας ολόσωμες ειδικές στολές προστασίας, μπαίνει σε σπηλιές και πιάνει με ειδική απόχη νυχτερίδες. Στην συνέχεια, με ειδικά εργαλεία και με χειρουργική μεθοδικότητα αφαιρεί από τα θηλαστικά ιστούς και αίμα, εκφράζοντας, μάλιστα, on camera τους φόβους του γι’ αυτό που κάνει, τόσο για την ασφάλεια του ίδιου, όσο και του πληθυσμού.

Το νέο ντοκιμαντέρ, που αναζωπυρώνει το εφιαλτικό σενάριο του εργαστηριακού λάθους, ακόμα και αυτό της ηθελημένης χρήσης του ιού ως βιολογικού όπλου, έχει τον τίτλο «Νεολαία στην Άγρια Φύση: Αόρατος Υπερασπιστής» και εντάσσεται σε μια σειρά από ντοκιμαντέρ που παρουσιάζουν το έργο νέων Κινέζων επιστημόνων. Την παραγωγή του υπογράφει ο ιστότοπος China Science Communication το οποίο ανήκει στην «Εταιρία για την Επιστήμη και την Τεχνολογία».

Το επίμαχο επεισόδιο που προβλήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, λίγες μόλις εβδομάδες πριν εμφανιστούν τα κρούσματα στην Ουχάν, παρακολουθεί την καθημερινότητα του Τιαν, ο οποίος περνά τις ημέρες του στις υγρές και σκοτεινές σπηλιές, για να πιάσει νυχτερίδες για την ερευνητική του δουλειά.

Ο 40χρονος πατέρας δύο παιδιών είναι βοηθός Επικεφαλής Τεχνικός του Τμήματος Απολύμανσης και Απεντόμωσης του Δημοτικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Ουχάν.

Φορείς δεκάδων ιών που πλήττουν ανθρώπους οι νυχτερίδες

Κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ, ο Κινέζος επιστήμονας λέει χαρακτηριστικά: «Δουλεύω στον τομέα της συλλογής και κατηγοριοποιήσης δειγμάτων ιών και είμαι ο αμυντικός σε μια αόρατη γραμμή άμυνας. Οι νυχτερίδες είναι φορείς διαφόρων ιών. Μπορεί κανείς να βρει τους περισσότερους ιούς που ευθύνονται για ανθρώπινες ασθένειες σε αυτούς», λέει μάλιστα με… ανατριχιαστικά προφητικό τρόπο.

Εξομολογείται δε ότι, συχνά νιώθει φόβο κατά τη διάρκεια τέτοιων ερευνητικών εξόδων που μπορούν να διαρκέσουν μέρες. «Μπορώ να νιώσω το φόβο. Το φόβο των λοιμώξεων και το φόβο να χαθώ. Ο φόβος με κάνει να κάνω κάθε βήμα με άκρα προσοχή», προσθέτει.

Αξίζει να σημειωθεί πως, ο εν λόγω ερευνητής έχει επισκεφτεί δεκάδες σπηλιές στην επαρχία Χουμπέι και έχει μελετήσει πάνω από 300 νυχτερίδες-φορείς ιών τα τελευταία δέκα χρόνια. «Ελπίζω ότι αυτά τα δείγματα ιών θα χρησιμοποιηθούν μόνο στην επιστημονική έρευνα και δεν θα χρησιμοποιηθούν στην πραγματική ζωή», λέει εγείροντας ερωτηματικά.

Τι μπορεί να τον κάνει να φοβάται ότι αυτοί οι ιοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην πραγματική ζωή; Τα σενάρια του βιολογικού πολέμου πλέον φαντάζουν πιο αληθινά από ποτέ, την ώρα, μάλιστα, που δεν είναι λίγοι αυτοί που κατηγορούν την Κίνα για συγκάλυψη σε ό,τι αφορά την πηγή, αλλά και το πραγματικό μέγεθος της πανδημίας στην χώρα.

Παρακολουθήστε το περί ου ο λόγος ντοκιμαντέρ:

 

 

 

via

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis