Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Πολύνεκρο δυστύχημα με βυτιοφόρο που μετέφερε βενζίνη

ΝΙΓΗΡΙΑ
 clock 19:14 | 18/01/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι νεκροί κι άλλοι τραυματίες σήμερα στη βόρεια Νιγηρία, από την ανατροπή ενός βυτιοφόρου φορτηγού που μετέφερε βενζίνη.

Από την ανατροπή του βυτιοφόρου προκλήθηκε διαρροή βενζίνης και έκρηξη, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφάλειας οδικού δικτύου της χώρας.

Το δυστύχημα στην πολιτεία του Νίγηρα, έγινε μετά από μία παρόμοια έκρηξη στην πολιτεία Τζιγκάουα τον Οκτώβριο του 2024, με συνέπεια τον θάνατο 147 ανθρώπων. Επρόκειτο για μία από τις χειρότερες τραγωδίες στην πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής.

Ο Κουμάρ Τσακουάν υπεύθυνος διοικητής τομέα της FRSC στην πολιτεία του Νίγηρα δήλωσε ότι τα περισσότερα από τα θύματα ήταν εξαθλιωμένοι κάτοικοι της περιοχής, που έτρεξαν να μαζέψουν τη βενζίνη που είχε χυθεί στο δρόμο, μετά από την ανατροπή του βυτιοφόρου.

“Το βυτιοφόρο πήρε φωτιά που περικύκλωσε ένα άλλο βυτιοφόρο. Μέχρι στιγμής, 60 πτώματα έχουν περισυλλεγεί από την περιοχή του δυστυχήματος”, δήλωσε ο Τσακουάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελ Αβίβ: Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο – Δύο σοβαρά τραυματίες, νεκρός ο δράστης

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis