Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός ο υπουργός Οικονομικών της Χαμάς σε αεροπορική επιδρομή στη Γάζα, υποστηρίζει το Ισραήλ

χαμας
 clock 14:52 | 05/08/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Οι IDF, οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ, ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν τον υπουργό Οικονομίας της Χαμάς σε αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας χθες Κυριακή (04.08.2024).

Σύμφωνα με τις Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ, ο Abd al-Fattah al-Zari’i υπηρέτησε επίσης ως πράκτορας στο τμήμα παραγωγής της Χαμάς, μεταδίδει το timesofisrael.com.

Ο Al-Zari’i, σύμφωνα με το IDF, διαδραμάτισε «σημαντικό ρόλο στην καθοδήγηση των προσπαθειών της Χαμάς για την κατάληψη του ελέγχου της ανθρωπιστικής βοήθειας που εισέρχεται στη Λωρίδα της Γάζας», καθώς και στη διαχείριση των αγορών που ελέγχονται από τη Χαμάς.

Επιπλέον, ήταν υπεύθυνος για τη διανομή καυσίμων, φυσικού αερίου και κεφαλαίων για «τρομοκρατικές δραστηριότητες», προσθέτει ο στρατός.

Παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η δολοφονία του αλ-Ζαρίι έγινε στο Ντέιρ αλ-Μπάλα της κεντρικής Γάζας, ενώ στην επίθεση σκοτώθηκε και η μητέρα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκτακτη οδηγία του Ιράν σε αεροσκάφη να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους

Ισραήλ: «Εάν δεχτούμε επίθεση, μπορεί να ζητήσουμε πλοία από την Ελλάδα και την Κύπρο»

Ιρανική επίθεση στο Ισραήλ εντός 48 ωρών αναμένουν οι ΗΠΑ

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis