Κόσμος

Νέα γυναικοκτονία σοκάρει τις ΗΠΑ: Σκότωσε τη σύζυγό του και προσποιούνταν ότι... εξαφανίστηκε και την έψαχνε

ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΗΠΑ

Μια νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει τις ΗΠΑ. Θύμα η Μάγια (Μέι) Μιλέτ από την Καλιφόρνια, η οποία έχει εξαφανισθεί από τον Ιανουάριο. Ο σύζυγός της συνελήφθη χθες για το θάνατό της.

Ο 39χρονος Λάρι Μιλέτ κατηγορείται για τη δολοφονία της συζύγου του, παρότι η σορός της δεν έχει βρεθεί, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Σαν Ντιέγκο.

Η Μάγια 39 ετών, εμφανίστηκε δημοσίως για τελευταία φορά στις 7 Ιανουαρίου, λίγες ημέρες πριν από ένα προγραμματισμένο οικογενειακό ταξίδι.

Ο σύζυγός της Λάρι προσπάθησε να ξεγελάσει τις αρχές λέγοντας ότι η σύζυγός του μάλλον έφυγε από το σπίτι τους και τα τρία παιδιά τους για να περάσει λίγο χρόνο μόνη της.

«Η σορός που λείπει είναι μια τυπική απόδειξη ότι υπήρξε δολοφονία και υπήρξε δολοφονία επειδή κάποιος που αυτοκτονεί δεν μπορεί να κρύψει το σώμα του», δήλωσε ο εισαγγελέας του Σαν Ντιέγκο, Σάμερ Στέφαν, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο εισαγγελέας ισχυρίζεται ότι ο Λάρι σκότωσε τη γυναίκα του γιατί εκείνη ήθελε να χωρίσουν.

«Η Μέι ήθελε διαζύγιο για πολλούς λόγους. Ο σύζυγός της Λάρι δεν ήθελε το διαζύγιο», είπε ο Στεφάν.

«Σε περιπτώσεις ανθρωποκτονιών υπάρχει συχνά ένα γεγονός που λειτουργεί σαν πυροκροτητής. Η τελευταία κλήση που έκανε η Μέι ήταν σε δικηγόρο διαζυγίων. Δεν έκανε άλλες κλήσεις».

Πριν από την εξαφάνιση της Μέι, ο σύζυγός της είχε προσλάβει άτομα για να της κάνουν μάγια, δήλωσαν αξιωματούχοι.

«Ο Λάρι προσπαθούσε να κρατήσει την Μέι και κατέφυγε σε… μάγους και χαρτορίχτρες», είπε ο εισαγγελέας.

«Ζητούσε η Μέι να μείνει ανίκανη, σακατεμένη… για να μείνει στο σπίτι, δείχνοντας έτσι τις ανθρωποκτόνες προθέσεις του για την Μέι».

Οι εισαγγελείς παρουσίασαν στοιχεία που δείχνουν ότι ο Λάρι έφυγε από το σπίτι του για 11 ώρες στις 8 Ιανουαρίου για να πετάξει το πτώμα της Μέι και ανέφεραν ότι αρνήθηκε να παραδώσει το όπλο στην αστυνομία που αξιωματούχοι πιστεύουν ότι χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία.

Μάγια (Μέι) Μιλέτ
Μάγια (Μέι) Μιλέτ

Ο δικηγόρος του Λάρι είπε ότι οι κατηγορίες ήταν έκπληξη επειδή δεν υπήρχαν στοιχεία ότι η Μέι είναι νεκρή.

«Χωρίς σορό, είναι απλώς εικασίες. Πρέπει να έχουν κάποια απόδειξη ότι είναι νεκρή», ανέφερε η δικηγόρος του κατηγορούμενου συζυγοκτόνου.

Μια ομάδα SWAT εισέβαλε στο σπίτι των Μιλέτ το απόγευμα της Τρίτης και τον συνάλαβαν ως ύποπτο.

«Αν μου συμβεί κάτι, θα φταίει ο Λάρι», είχε πει η Μέι στα μέλη της οικογένειάς της λίγες μέρες πριν εξαφανιστεί.

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω γυναικοκτονία που απασχολεί τις ΗΠΑ έρχεται μόλις λίγο καιρό μετά τη δολοφονία της Γκάμπι Πετίτο, δολοφόνος της οποίας είναι ο σύντροφός της ο οποίος ακόμη αναζητείται.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ιδρυμα Γκέιτς: Θα χρηματοδοτήσει την πρόσβαση των φτωχών χωρών

Κατεχόμενα: Διέρρευσε ροζ βίντεο με τον «πρωθυπουργό» Σανέρ

Κόσμος

Ιπτάμενα ταξί στους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Γαλλία

ιπτάμενα ταξί

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 θα γίνουν στο Παρίσι και η γαλλική κυβέρνηση αναζητά τρόπους ώστε να περιοριστεί το αναμενόμενο κυκλοφοριακό κομφούζιο που θα υπάρχει στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας. Το Παρίσι όπως οι περισσότερες μεγαλουπόλεις αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την κίνηση στους δρόμους και δεδομένης της παρουσίας εκατομμυρίων επισκεπτών στην πόλη τις ημέρες των αγώνων θεωρείται βέβαιο ότι θα δημιουργηθούν συνθήκες ασφυξίας στο οδικό δίκτυο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η γαλλική κυβέρνηση και οι Αρχές του Παρισιού αναζητούν τρόπους ανακούφισης της κυκλοφοριακής συμφόρησης και σκέφτονται σοβαρά τη χρήση ιπτάμενων ταξί για τη μετακίνηση τουριστών και κατοίκων στην πόλη στη διάρκεια των αγώνων. Τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την εμφάνιση τους πολλά πρωτότυπα οχήματα μεταφοράς επιβατών τα περισσότερα εκ των οποίων είναι της κατηγορίας eVTOL.

Πρόκειται για αυτόνομα ή επανδρωμένα με πιλότο ηλεκτροκίνητα οχήματα κάθετης απογείωσης/προσγείωσης ιδανικά για χρήση σε αστικά περιβάλλοντα. Κατά μέσο όρο τα οχήματα αυτά μπορούν να μεταφέρουν 4-5 επιβάτες ενώ τα νέα μοντέλα που παρουσιάζονται έχουν μεγάλη αυτονομία και μπορούν να πραγματοποιήσουν πτήσεις σε αποστάσεις μερικών εκατοντάδων χιλιομέτρων. Αυτό στην προκειμένη περίπτωση σημαίνει ότι μπορεί κάποιος που θέλει να παρακολουθήσει τους αγώνες στο Παρίσι να επιλέξει να μείνει σε κάποιο προάστιο της πόλης και να μετακινείται στο κέντρο της ή όπου αλλού θέλει με ιπτάμενα ταξί εύκολα και γρήγορα.

Για τον σκοπό αυτό θα οργανωθούν δοκιμές στο αεροδρόμιο Pontoise που βρίσκεται στην περιοχή Cormeilles-en-Vexin, ένα προάστιο του Παρισιού σε απόσταση 63 χλμ. από τη γαλλική πρωτεύουσα. «Το Pontoise είναι ιδανικό για να αποτελέσει την πλατφόρμα των δοκιμών για ένα νέο τρόπο εναέριας μετακίνησης. Οι δοκιμές αυτές θα αφορούν μια ευρύτερη προοπτική χρήσης καινοτόμων και φιλικών στο περιβάλλον εναέριων μέσων μεταφοράς και μάλιστα σε χαμηλά ύψη κάτω των 300 μέτρων από την επιφάνεια του εδάφους που αποτελεί μια επιλογή πτήσεων που δεν έχει διερευνηθεί μέχρι σήμερα» αναφέρει ο Ογκάστιν ντε Ρομανέτ, διευθύνων σύμβουλος της Aéroports de Paris, του οργανισμού που διαχειρίζεται τα τρία μεγάλα διεθνή αεροδρόμια του Παρισιού.

Όπως έγινε γνωστό στις δοκιμές που θα γίνουν θα λάβουν μέρος περίπου 30 εταιρείες που κατασκευάζουν ιπτάμενα οχήματα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ταξί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Αν το σχέδιο τελικά προχωρήσει θα πρέπει να δημιουργηθούν στο Παρίσι και οι απαραίτητες υποδομές όπως οι σταθμοί επιβίβασης/αποβίβασης επιβατών, τα αποκαλούμενα vertiports. Αυτό φυσικά δεν έχει νόημα να γίνει για χρήση μιας και μόνο φοράς άρα αν αποφασισθεί η χρήση των ιπτάμενων ταξί στο Παρίσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες η πρωτεύουσα της Γαλλίας θα γίνει η πρώτη στην Ευρώπη που θα παρέχει στους κατοίκους και τους επισκέπτες της αυτή την υπηρεσία.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ηράκλειο - τροχαίο: Σοβαρά τραυματίστηκε ο 20χρονος οδηγός

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Συρροή κρουσμάτων μετά την όπερα

Κρήτη - κορωνοϊός: "Καμπάνες" σε πελάτες που δεν φορούσαν μάσκα

ESPA BANNER