Κόσμος

Νέα ένταση στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών

φωτο αρχείου

Παλαιστίνιοι μαχητές έριξαν έναν πύραυλο στο Ισραήλ, προκαλώντας ως απάντηση τις ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ο Ισραηλινός στρατός την Κυριακή. Δεν αναφέρθηκαν θύματα και στις δύο πλευρές των συνόρων.

Η ισραηλινή αστυνομία ανέφερε ότι ο πύραυλος της Γάζας που εκτοξεύθηκε το Σάββατο το βράδυ κατέστρεψε ένα εργοστάσιο στη νότια πόλη του Ασκελόν.

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι τα αεροσκάφη του χτύπησαν σε απάντηση εναντίον πολλών στρατιωτικών τοποθεσιών που ανήκουν στη Χαμάς. Μάρτυρες δήλωσαν ότι οι πύραυλοι πριν από την αυγή έπληξαν στόχους στην Πόλη της Γάζας και στις πόλεις Ραφάχ και Καν Γουνίς της νότιας Γάζας, όπου φάνηκαν φλόγες και καπνοί να αυξάνονται από ορισμένες τοποθεσίες. Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης από καμία από τις στρατιωτικές ομάδες της Γάζας για την πυροδότηση του πυραύλου.

Το Ισραήλ και η Χαμάς πολέμησαν για τελευταία φορά σε πόλεμο το 2014 και από τότε έχουν ανταλλάξει πυρά, πολλές φορές, αν και στα σύνορα επικρατούσε σε μεγάλο βαθμό ηρεμία τους τελευταίους μήνες.

«Η τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς είναι υπεύθυνη για όλα τα γεγονότα που συμβαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας και που προέρχονται από αυτήν, και θα φέρει τις συνέπειες για την τρομοκρατική δραστηριότητα εναντίον Ισραηλινών αμάχων», δήλωσε ο στρατός σε δήλωση.

Στη Γάζα, ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Φάουζι Μπαράμ, κατηγόρησε τη νέα κλιμάκωση στο Ισραήλ. «Η ισραηλινή κατοχή είναι ο πρωταρχικός υπεύθυνος για όλα όσα συμβαίνουν στη Γάζα καθώς συνεχίζει να το αποκλείει και να πραγματοποιεί επιθέσεις. Η αντίσταση ενεργεί μόνο στην αυτοάμυνα », δήλωσε ο Μπαράουμ στο Reuters.

Κόσμος

Βρετανία - κορωνοϊός: 15.871 νέα κρούσματα, 479 θάνατοι

lockdown Βρετανία καραντίνα

Η Βρετανία (όπου νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια σε διαδήλωσε κατά των περιοριστικών μέτρωνκατέγραψε κατά το τελευταίο 24ωρο 15.871 νέα κρούσματα της Covid-19 και 479 θανάτους 28 ημέρες έπειτα από θετικό στον κορωνοϊό διαγνωστικό τεστ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Τα στοιχεία του προηγούμενου 24ώρου είχαν δείξει 16.022 νέα κρούσματα και 521 θανάτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βρετανία-Covid-19: Το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer θα εγκριθεί την επόμενη εβδομάδα